prognoze

Prognoză meteo 04 februarie 2022–noapte rece, vânt și ninsori la munte!

Context sinoptic:

Scenariul sinoptic al zilei de mâine ne propune o vreme destul de stabilă. Ne vom afla în zona de acțiune a unui câmp de presiune ridicată, anticiclonică, vom avea parte și de o circulație a maselor de aer dinspre vest spre est, ceea ce va duce la avansul spre noi al unui aer mai cald, cu abateri pozitive la 850 hPa și de +2, +3 grade peste normalul perioadei.

Temperaturi:

– Ne așteaptă o noapte rece, cu minime de la –2 spre –4, –5 grade în cea mai mare parte a țării, excepție Banatul și Crișana unde am putea avea valori ușor pozitive, spre 0 – 2 grade. La munte minimele coboară spre –8, –9 grade, cu –12, – 13 grade pe creste.

Maximele zilei pleacă de la –2, –4 grade prin zonele montane, 0 – 1 grad prin Transilvania, Maramureș, zonele deluroase din Oltenia și Muntenia, respectiv 2 – 4, 5 grade în restul țării.

Nebulozitate:

– Peste noapte avem nori joși prin Orientali, Maramureș (grad de acoperire 100%) dar și prin Moldova (acoperire 30 – 50%). Până la orele prânzului ceva nori joși își fac simțită prezența și prin Banat și Crișana. În ceste regiuni vom avea pe tot parcursul zilei momente cu nebulozitate mai accentuată.

Ceață:

– Nu avem condiții de ceață mâine la nivelul țării noastre.

Precipitații:

– Pe timpul nopții și al dimineții avem condiții de ninsori slabe mai ales prin zonele montane, iar după amiaza sunt posibile ploi, lapovițe și ninsori prin Apuseni.

Vânt:

– Pe timpul nopții avem parte de intensificări de 30 – 50 km/h prin zonele montane, regiuni unde, după o zi destul de liniștită, seara revin rafale și de 60 – 70 km/h, mai ales prin zona Munților Apuseni.

Strat de zăpadă:

– Nicio schimbare în distribuția stratului de zăpadă, tot zonele montane, Maramureșul și nordul Transilvaniei au parte de ea.

Concluzii:
– Începem weekendul cu o vreme liniștită, rece noaptea, dar cu temperaturi pozitive peste zi. Precipitații doar prin zonele montane, vânt un pic mai nervos doar la munte.
Dacă dorești prognoze meteo personalizate, te rugăm să accesezi unul din abonamentele disponibile aici:
www.patreon.com/prognozemeteo
iar apoi să ne lași aici o adresă de e-mail unde să îți putem trimite materialele solicitate.
http://prognozemeteo.ro/

Image by Mabel Amber, who will one day from Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *