prognoze

Prognoză meteo 27 martie 2021–zi de primăvară autentică!

Context sinoptic:

– Bună parte din ziua de mâine avem de-a face, la nivelul țării noastre, cu prezența unui câmp de presiune ridicată, asociat unui anticiclon cu centrul baric Margarethe.

Până spre finalul zilei spre țara noastră (NV) se îndreaptă și talvegul unui nucleu depresionar prezent în nordul extrem, cel care va permite și avansul unui front rece care ne va traversa mai ales pe parcursul zilei de duminică, pe direcția V – SE.

Din punct de vedere al circulației, pe o direcție de deplasare NV – SE ziua de mâine aduce un aer mai cald, care face ca abaterile de la 850 hPa (15. km altitudine) să ajungă la +1, +2 grade față de normal).

Temperaturi:

– Avem parte de o noapte cu temperaturi negative la nivelul întregii țări, valori cuprinse între –0 și –2, –3 grade, în timp ce pe crestele montane minimele coboară chiar spre –5, –6 grade.

Nici în ceea ce privește valorile maxime ale zilei nu vorbim de diferențe majore de la o regiune la alta, temperaturile ajungând la 12 – 14 grade. Doar prin zonele montane nu trecem de un 4 – 6 grade, cu –1, –2 grade pe creste.

Nebulozitate:

– Pe timpul nopții și al dimineții avem parte de ceva nebulozitate joasă (grad de acoperire de până la 50%) prin nordul Moldovei și Maramureș pentru ca, odată cu orele serii, norii joși să acopere cea mai mare parte din Banat, Crișana.

Ceață:

– Nu avem condiții de ceață mâine la nivelul țării noastre.

Precipitații:

– Un front de precipitații se apropie de țara noastră abia spre finalul zilei, aducând ploi în vestul extrem al Banatului (maxim 2- 3 l/mp).

Vânt:

– Vorbim de o zi cu vânt slab la nivelul întregii țări, doar finalul zilei aduce, odată cu frontul de precipitații și intensificări ale vântului în vestul țării, cu rafale de 40 – 50 km/h.

Concluzii:
– Ne așteaptă o zi liniștită de primăvară, cu mult soare pe cer și temperaturi plăcute.

Dacă dorești prognoze meteo personalizate, te rugăm să accesezi unul din abonamentele disponibile aici:

www.patreon.com/prognozemeteo

iar apoi să ne lași aici o adresă de e-mail unde să îți putem trimite materialele solicitate.

http://prognozemeteo.ro/ Image by Jill Wellington from Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *