prognoze

Prognoză meteo 02 mai 2023: zi autentică de primăvară!

Un început de mai cum nu se poate mai frumos, cu temperaturi în normalul perioadei, mult soare și precipitații lipsă. Doar vântul va crea mâine ceva probleme prin Munții Banatului și Banat.

Context sinoptic:

Prezența la nivelul țării noastre a unui câmp de presiune ridicată, asociată unui anticiclon dar și avansul spre țara noastră a unei mase de aer mai cald asigură ingredientele unui zile de primăvară autentică pentru mâine, o zi de care ar trebui să ne bucurăm.

Temperaturi minime:

– Minimele zilei vor pleca de la valori de –0 spre –2 grade prin zonele montane, 2 – 4 grade prin Moldova, estul Munteniei, 6 grade prin Maramureș, nordul Transilvaniei, respectiv 8 – 10 grade prin restul țării, cu un posibil 11 – 12 grade prin Banat.

Temperaturi maxime:

– Maximele zilei vor ajunge, la nivelul întregii țări, la valori de 20 – 22 de grade, cu 11 – 12 grade prin Meridionali, Apuseni, respectiv 14 – 16 grade prin Orientali.

Precipitații:

– O zi fără precipitații sau nori în cea mai mare parte a țării, doar prin Banat, Crișana putem vorbi de un cer ușor variabil, cu ceva norișori, mai degrabă.

Vânt:

– Prin zona munților Banatului rafalele de vânt pot ajunge la un 60 – 70 km/h, dar și prin vestul Banatului am putea avea parte de intensificări spre 40 – 50 km/h.

Dacă dorești prognoze meteo personalizate, te rugăm să accesezi unul din abonamentele disponibile aici:
www.patreon.com/prognozemeteo
iar apoi să ne lași aici o adresă de e-mail unde să îți putem trimite materialele solicitate.
http://prognozemeteo.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *