prognoze

Prognoză meteo 21 iulie 2016 – o nouă zi plăcută, fără excese meteo

 

temperaturi:

– Urmează o noapte în care temperaturile minime vor pleca de la 7 –9, 10 grade în zonele montane, la 14 – 16, 17 grade pentru restul regiunilor. Pe sudul extrem al Munteniei, Banat și Crișana se pot atinge și 18 – 19 grade. Maximele încep să crească, astfel că ziua de mâine aduce valori de 27 – 29 de grade pe Muntenia, Oltenia, Banat și sudul Moldovei. În restul regiunilor vom avea valori de 23 – 25, 26 de grade, iar în zonele montane se vor atinge 16 – 18 grade.

image

image

nebulozitate:

– Ziua de mâine aduce un cer variabil, mai mult senin. Norii joși nu vor lipsi din peisaj, dar gradul de acoperire nu va depăși un 50%.

image

ceață:

– Ceața va lipsi din peisajul meteo al zilei de mâine.

image

precipitații:

– Ploi slabe mai sunt posibile la începutul nopții pe sudul Moldovei, urmând ca pentru restul intervalului de prognoză să nu le mai regăsim pe zona noastră.

image

vânt:

– Vântul nu va pune probleme mâine, pe tot intervalul de prognoză urmând să sufle slab până la moderat.

image

fenomene convective:

– CAPE slab la nivelul întregii țări (sub 250 J/Kg). Lifted Index pozitiv pe toată țara. Cu așa parametrii, șansele de fenomene convective sunt nule.

image

image

concluzii:

– Chiar dacă temperaturile sunt în creștere, rămân în continuare plăcute, fără a crea disconfort. Precipitațiile lipsesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *