prognoze

Prognoză meteo 29 octombrie 2020–ceață multă, iar prin vest și nord, ploi seara!

Context sinoptic:

– Pe parcursul zilei de mâine în zona țării noastre își face simțită prezența un nucleu depresionar cu un centru baric poziționat în zona Marii Negre. În același timp, pe direcție V – NE ne va traversa și un front de ocluziune, iar în spatele acestui front avansează și o masă de aer rece, care va ajunge, până la finalul intervalului de prognoză, în vestul țării. Toate celelalte regiuni rămân în sector cald, cu abateri pozitive de la +2 spre +4 grade.

Temperaturi:

– Urmează o noapte în care valorile minime de temperatură se vor situa între 6 – 8, 10 grade în cea mai mare parte a țării, cu excepția sudului Olteniei, Munteniei și estului extrem al Moldovei, unde se pot atinge și 12 – 13 grade. În zonele montane vorbim de valori ușor negative, –0 spre –2 grade.

Maximele zilei de mâine pleacă de la valori de 10 – 12 grade prin Transilvania, Maramureș, zonele montane și sudul Moldovei, respectiv 14 – 16, 17 grade în restul țării.

Nebulozitate:

– Pe parcursul nopții și până la orele prânzului singurele zone din țară care au parte de un cer variabil mai mult senin vor fi zonele montane, pentru ca, odată cu după amiaza, cerul să se elibereze de nori și prin Oltenia, Muntenia, mare parte din Moldova și Dobrogea, nebulozitatea joasă urmând să rămână accentuată (acoperire de 100%) în Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania, iar prin Moldova să vorbim de un grad de acoperire de 50 – 75%.

Ceață:

– Pe timpul nopții și al dimineții vorbim de ceață pe arii extinse din Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea, dar și prin Muntenia. Odată cu orele serii și până la finalul zilei condițiile de ceață reapar prin zonele montane dar și prin nord-estul Dobrogei. ,

Precipitații:

– Pe parcursul nopții avem parte de ploi slabe prin Oltenia, Muntenia și izolat prin nordul Moldovei. Odată cu orele serii, dinspre V, NV avansează spre țara noastră un front de precipitații care va aduce ploi în Banat, Crișana, Maramureș, Apuseni și Transilvania, ploi care vor fi și moderate cantitativ. Cantitățile de precipitații așteptate se vor situa în jurul a  5 – 7 l/mp.

Vânt:

– Vorbim de un vânt slab cu ușoare intensificări moderate pe tot parcursul zilei, la nivelul întregii țări, iar rafalele nu vor trece de 25 – 30 km/h.

Concluzii:
– Avem parte de o noapte și de o dimineață cu multă ceață, iar odată cu ore serii de mâine, vestul și nordul țării au parte de ploi.

Dacă dorești prognoze meteo personalizate, te rugăm să accesezi unul din abonamentele disponibile aici:

www.patreon.com/prognozemeteo

iar apoi să ne lași aici o adresă de e-mail unde să îți putem trimite materialele solicitate.

http://prognozemeteo.ro/

Image by My pictures are CC0. When doing composings: from Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *