prognoze

Prognoză meteo 22 iulie 2016 – se reîntoarce canicula

 

temperaturi:

– Urmează o noapte cu temperaturi în ușoară creștere la nivelul întregii țări. Minimele vor pleca de la 8 –10 grade în zonele montane, 12 – 14 grade în Transilvania și Subcarpați, 15 – 17, 18 grade în restul regiunilor. Maximele zilei de mâine ne apropie din nou de pragul de caniculă, cu valori de 28 – 30, 32 de grade pe Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova. În zonele montane maximele se vor opri la 20 – 22 de grade, în timp ce în nordul Moldovei, Transilvania, Maramureș și Crișana vor ajunge la 23 –25 de grade.

image

image

nebulozitate:

– Urmează o zi în care soarele va avea tot cerul la dispoziție, puținii nori prezenți pe cer urmând să fie de decor.

image

ceața:

– Nici mâine ceața nu își va face simțită prezența pe la noi.

image

precipitații:

– Câteva ploi slabe își pot face apariția spre seara zilei de mâine, prin Banat și Apuseni.

image

vânt:

– Spre orele dimineții este și la prânz, pe zona Moldovei vor fi adieri mai susținute ale vântului, dar rafalele nu vor trece de un 28 – 30 km/h.

image

fenomene convective:

– CAPE slab pe Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și zonele montane (până în 250 J/Kg). CAPE moderat pe nordul Banatului, sudul Crișanei și Apuseni (500 – 750 J/Kg). Lifted Index negativ pe Banat, Crișana și Maramureș (-1 spre –3 K). Apa precipitabilă va fi la 15 – 20 mm pe estul Moldovei, respectiv 25 – 30 mm pe restul țării. Thompson Index la valori de 30 – 34, chiar 36 de K pe zonele montane, Banat, Crișana și Maramureș, izolat și în Transilvania. Forfecarea va fi la 10 – 12 m/s. Așadar, ziua de mâine ar putea aduce fenomene convective, mai ales pe Banat, Crișana, zona Apusenilor, fenomene convective ce vor manifesta sub forma ploilor torențiale (posibil chiar să se acumuleze 20 – 25 l/mp), grindină de mici și medii dimensiuni, vânt ce poate lua aspect de vijelie și fenomene electrice.

image 

image

image

image

image

concluzii:

– Temperaturi în creștere, în creștere și parametrii convectivi, mai ales pe vest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *