prognoze

Prognoză meteo 20 iulie 2016 – Sfântul Ilie răcoros

 

temperaturi:

– Vom avea parte de o noapte cu temperaturi, la nivelul întregii țări, de la 15 la 17, 18 grade. În zonele montane înalte vom avea minime de 7 – 9 grade, în timp ce în celelalte zone montane se vor opri la 10 – 12, 13 grade. Nici maximele nu vor diferi de la o regiune la alta, caracterizând o vreme plăcută, un pic mai rece decât normalul perioadei, cu valori de la 22, 23 de grade până la 25, 26 de grade. În zonele montane maximele se vor opri la un 17 – 18 grade, în timp ce pe Oltenia și estul Munteniei se pot atinge 27 – 28 de grade.

image

image

nebulozitate:

– Norii joși vor fi destul de prezenți pe parcursul zilei de mâine. Pe timpul nopții cu o acoperire de 100% pe zonele montane și zona de vest a țării plus Transilvania, apoi, chiar dacă cu o acoperire în jurul a 50%, prin mare parte din țară. Începând cu orele după amiezii cerul se degajă, cu excepția Orientalilor.

image

ceață:

– Condiții de ceva ceață, pe arii restrânse, prin zonele montane, la începutul intervalului de prognoză. Seara, mai ales pe zona Orientalilor.

image

precipitații:

– Ploi slabe și-ar putea face apariția prin Banat, Crișana, zonele montane, pe timpul nopții. După amiaza și seara ploile se extind în zonele montane și pot fi și cantități mai mari.

image

vânt:

– Intensitatea vântului este în scădere față de zilele precedente, dar adieri mai susținute vom mai avea în aproape toate regiunile, cel puțin până spre seara zilei de mâine.

image

fenomene convective:

– CAPE slab la nivelul întregii țări, cu valori sub 250 J/Kg. CAPE moderat vom avea pe Oltenia și sudul Banatului, 500 – 750 J/Kg. Lifted Index negativ pe Oltenia, Banat și Apuseni, cu valori de –1 spre –3 K. Apa precipitabilă: 15 – 20 mm pe Maramureș, Moldova și Dobrogea, 25 – 30 mm pe restul regiunilor. Thompson Index va avea valori optime pe Muntenia, Meridionali și Oltenia, cu valori de 32 – 34 și chiar 36 K. Forfecarea va fi în jur de 12.5 m/s. Oltenia și sudul Banatului par a fi zonele unde mâine pot apărea și fenomene convective, nu la o intensitate foarte mare însă.

image

image

image

image

image

concluzii:

– Urmează o nouă zi cu temperaturi plăcute pentru perioada din calendar, dar și cu ceva ploi prin zonele montane, dar posibil și prin Banat și Oltenia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *