prognoze

Prognoză meteo 29 iunie 2016 – o zi de vară cu de toate

 

temperaturi:

– Și noaptea care urmează rămânem cu temperaturi ridicate la nivelul întregii țări, cu valori de 17 – 19 grade, pe sudul Moldovei și Dobrogea chiar 20 – 21 de grade. Maximele de mâine vor pleca de la 17 – 19, 20 de grade pe zonele montane, 23 –25 de grade pe mare parte din Moldova, Transilvania, Maramureș, estul Banatului și Crișanei, sudul extrem al Munteniei și Dobrogei. Pe estul și sudul Moldovei, nordul Dobrogei, restul Munteniei, Oltenia, vestul Banatului și Crișanei vor avea parte de maximele zilei, de 27 – 29 de grade.

image

image

nebulozitate:

– Pe timpul nopții și al dimineții norii joși vor fi destul de prezenți pe cerul României, doar Banatul și Crișana părând ferite. După amiaza și seara vom avea parte de un ce variabil, mai mult senin.

image

ceață:

– Pe timpul nopții vor fi condiții de ceață pe arii extinse din Dobrogea, Carpații de Curbură, nordul Moldovei, Muntenia și Meridionali.

image

precipitații:

– Pe timpul nopții și al dimineții precipitațiile se vor cantona mai ales pe Carpații de Curbură, sudul Moldovei, Dobrogea, nordul Moldovei și izolat sud-estul Munteniei și Transilvania. După amiaza și seara aduc din nou precipitații pe zonele montane, Muntenia și Dobrogea.

image

vânt:

– Pe tot parcursul nopții, dimineții și prânzului, vântul va prezenta intensificări mai ales pe Moldova și Dobrogea, rafalele putând ajunge și la 40 –45 km. Seara vântul se calmează la nivelul întregii țări.

image

fenomene convective:

– CAPE slab la nivelul întregii țări (până în 250 J/Kg). CAPE moderat pe toată Moldova, zonele montane, nordul și sud-vestul Munteniei, Maramureș și Transilvania (750 – 1000 J/Kg). Lifted Index negativ la nivelul întregii țări, cu excepția Banatului și Crișanei. Valorile nu vor trece de –1 spre –3 K. Apa precipitabilă va fi la 15 – 17 mm pe Banat, 25 – 30 mm pe Transilvania, Maramureș și 35 – 40 mm pe restul țării. Thompson Index rămâne la valori bune pe cea mai mare parte a țării (cu excepția Banatului și Crișanei) cu valori de 34 – 36 K, izolat 38 K. Forfecarea 0-6 km va fi inexistentă. Obișnuiți o bună perioadă cu parametrii convectivi excepționali, revenim un pic în zona tradițională. Există posibilitatea unor fenomene convective și pe parcursul zilei de mâine, dar cu o forță mult mai redusă decât ce a fost până acum.

image

image

image

image

image

concluzii:

– O zi cu temperaturi plăcute, cu ceva vânt pe Moldova și Dobrogea dar și ploi prin multe zone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *