prognoze

Prognoză meteo 24 martie 2022–zi perfectă de primăvară!

Context sinoptic:

– Și pe parcursul zilei de mâine cea mai mare parte a Europei centrale, sudice și sud-estice se va afla sub influența unui vast câmp de presiune ridicată, asociat anticiclonului est-european, al cărui centru baric Peter a avansat acum până în zona insulelor britanice.

Dacă în prima parte a zilei avem parte tot de avansul unei mase de aer cald, pe o circulație NV – SE, începând cu orele serii, pe o schimbare a direcției de circulație pe NE – SV, spre țara noastră avansează un aer mai rece, care va duce abaterile termice, mai ales în regiunile centrale, nordice și estice, la valori și cu –4, –6 grade sub normalul perioadei.

Temperaturi:

– Ne așteaptă o noapte cu valori minime cuprinse între 0 și –2 grade, cu valori pozitive, spre 1 – 2 grade prin zonele montane dar și prin regiunea Moldovei.

Maximele zilei pleacă de la valori de 6 – 8 grade prin zonele montane, cu 3 – 4 grade pe creste, 12 – 14 grade prin nordul și centrul Moldovei, 16 – 18 grade prin Transilvania, Maramureș, Banat, Crișana, sudul Moldovei, Muntenia, Dobrogea. Prin sudul Olteniei am putea chiar să ne apropiem și de valori maxime în jurul a 20 – 21 de grade.

Nebulozitate:

– Ne așteaptă o zi cu cer senin la nivelul întregii țări, doar spre finalul zilei, prin zona Orientalilor și Meridionalilor este posibil ca nebulozitatea să se accentueze.

Ceață:

– Nu avem condiții de ceață mâine la nivelul țării noastre.

Precipitații:

– Spre finalul zilei, prin nordul extrem al Orientalilor, avem condiții de lapoviță și ninsoare slabă.

Vânt:

– Avem în continuare rafale de vânt intense în zona Meridionalilor (70 – 80 km/h), prin nordul și centrul Moldovei (40 – 50 km/h), în timp ce în restul țării avem intensificări de vânt spre moderat, cu 30 – 40 km/h.

Concluzii:

– Ne așteaptă o zi perfectă de primăvară, cu mult soare, cu temperaturi care pot trece și de 20 de grade, vântul rămânând singura problemă din peisajul meteo.

Dacă dorești prognoze meteo personalizate, te rugăm să accesezi unul din abonamentele disponibile aici:
www.patreon.com/prognozemeteo
iar apoi să ne lași aici o adresă de e-mail unde să îți putem trimite materialele solicitate.
http://prognozemeteo.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *