meteorologie

Nori ”apocaliptici” peste România!

Pentru pasionații de furtuni, de structuri noroase cu adevărat excepționale, dar și de fenomene meteo periculoase, ziua de ieri a fost, fără îndoială, vârful unui sezon convectiv care, în prima sa parte, s-a dovedit destul de dezamăgitor.

Nori cu adevărat înfricoșători, apocaliptici, au brăzdat cerul mai ales în estul și sud-estul țării, lăsând fără răsuflare pe toți cei care s-au oprit să îi surprindă în imagini, clipuri video, live-uri transmise pe toate rețele sociale.

Norii care au umplut ieri cerul țării noastre nu sunt ceva ieșit din comun, nu sunt, în ciuda titlului postării, apocaliptici, dar, da, apariția lor, dezvoltarea lor rapidă până la altitudini și de peste 13 – 15 km pot aduce fenomene meteo de o severitate excepțională (ploi abundente pe un interval scurt, grindină de orice dimensiuni, vânt cu aspect de vijelie și rafale de peste 60 – 70 km/h, descărcări electrice foarte puternice).

Specia de nori cea mai des întâlnită ieri pe cer a fost cea a norilor Cumulonimbus Capillatus Arcus (shelf cloud).

Mulțumim tuturor celor care au împărtășit aceste imagini cu noi pe pagina noastră meteo, pe grupul nostru meteo și vă așteptăm mereu să fiți ”vânătorii” noștri de furtuni!

Dacă dorești prognoze meteo personalizate, te rugăm să accesezi unul din abonamentele disponibile aici:

www.patreon.com/prognozemeteo

iar apoi să ne lași aici o adresă de e-mail unde să îți putem trimite materialele solicitate.

http://prognozemeteo.ro/

Foto cover: Image by Tobias Hämmer from Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *