prognoze

Prognoză meteo 10 aprilie 2021- zi de primăvară fără cusur!

Context sinoptic:

– Prezența, pe parcursul zilei de mâine, a unui câmp de presiune ridicată, cu centrul baric Peggy poziționat în bazinul Mării Negre va aduce la nivelul țării noastre o vreme plăcută, fără fenomene meteo deosebite.

La nivel de circulație, în continuare una pe direcție NV – SE, rămânem în continuare cu abateri negative, dar, ca să avem și o veste bună, aceste abateri doar prin sudul și sud-estul extrem mai ajung la –3, –4 grade sub normalul perioadei, în restul țării vorbim de abateri în jurul a –1, –2 grade.

Temperaturi:

– Ne așteaptă o nouă noapte rece în cea mai mare parte a țării, cu valori de temperatură care vor coborî spre –3, –4 grade, iar în zonele montane chiar spre –5, –7 grade. Singurele regiuni mai norocoase din acest punct de vedere vor fi vestul Banatului și al Crișanei, unde putem atinge minime de 3 – 4 grade.

Maximele rămân, încă, sub valorile normale pentru data din calendar, dar marchează, totuși, o creștere față de zilele precedente, astfel că ajungem la 14 – 16 grade în cea mai mare parte a țării, doar prin nordul Olteniei și al Munteniei și Transilvania urmând să atingem doar 11 – 12 grade.  În zonele montane se ating valori diurne de 8 – 10 grade, cu –1 spre 1 grad pe creste.

Nebulozitate:

– Pe timpul nopții și al dimineții avem parte de ceva nori joși doar prin Crișana, Maramureș, dar cu un grad de acoperire de până la 50%. Pentru restul zilei vorbim de un cer senin la nivelul întregii țări.

Ceață:

– Nu avem condiții de ceață mâine la nivelul țării noastre.

Precipitații:

– Precipitațiile lipsesc din peisajul meteo al zilei.

Vânt:

– Ne așteaptă un vânt liniștit la nivelul întregii țări, pe tot parcursul zilei de mâine.

Concluzii:
– Cu greu putem găsi un cusur zilei de mâine: temperaturi în creștere, soare din plin pe cer. O zi frumoasă de primăvară, de care să ne bucurăm!

Dacă dorești prognoze meteo personalizate, te rugăm să accesezi unul din abonamentele disponibile aici:

www.patreon.com/prognozemeteo

iar apoi să ne lași aici o adresă de e-mail unde să îți putem trimite materialele solicitate.

http://prognozemeteo.ro/

Image by congerdesign from Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *