prognoze

Prognoză meteo 07 noiembrie 2020–România este în ceață!

Context sinoptic:

– Vremea din acest weekend va fi determinată de prezența la nivelul țării noastre, dar și în bună parte din Europa, a unui vast câmp de presiune ridicată, asociat anticiclonului Azoric, cu centrul baric Ramesh poziționat mâine fix în zona țării noastre.

Din punct de vedere al circulației ne vom poziționa în sector cald, cu abateri termice pozitive care pot ajunge, la 850 hPa, chiar la +8 grade față de normalul perioadei.

Temperaturi:

– Urmează o noapte cu valori minime negative în zonele montane, prin nordul Munteniei, prin depresiunile transilvane (vorbim de temperaturi de la-2 spre –0 grade, sau ușor peste 0 grade, până la 1, 1.5 grade). În restul Olteniei, Munteniei, Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș vorbim de valori de 3 – 5, 6 grade pentru ca cele mai ridicate valori ale nopții să le avem prin Moldova, estul Munteniei și Dobrogea, unde se vor atinge chiar 8 – 10, 11 grade.

Vorbim de temperaturi maxime care, prin zonele montane, prin nordul Transilvaniei dar și prin sudul Munteniei și al Olteniei vor rămâne modeste, cu valori de 5 – 7 grade, pentru ca cele mai ridicate valori ale zilei să le avem prin nordul și SV Olteniei, prin estul Munteniei și sudul Moldovei unde se pot atinge 12 – 13 grade. În restul țării maximele vor varia de la 10 spre 12 grade.

Nebulozitate:

– Pe parcursul nopții și al dimineții nebulozitatea joasă va fi accentuată prin bună parte din țară, excepție urmând să facă nordul Olteniei, al Munteniei, bună parte din zonele montane, respectiv estul Banatului. Pe parcursul după amiezii cerul devine variabil în cea mai mare parte a țării, cu nebulozitate accentuată doar prin Banat, Oltenia, Crișana și NV Transilvaniei, respectiv Maramureș.

Finalul zilei aduce din nou nori joși prin nordul Moldovei, Oltenia, Muntenia, Banat, Crișana, Maramureș și NV Transilvaniei.

Ceață:

– Pe parcursul nopții avem condiții de ceață prin Banat, Apuseni, Maramureș, zonele montane, prin Oltenia, Muntenia, izolat și prin Transilvania, ceață care va dispărea odată cu orele prânzului. Seara și finalul zilei readuc ceața pe arii extinse din Oltenia, Muntenia, Banat, prin zonele montane, NV Transilvaniei, Maramureș și nordul Moldovei.

Precipitații:

– Nu avem precipitații mâine la nivelul țării noastre.

Vânt:

– Pe parcursul nopții și al dimineții vorbim de un vânt slab până la moderat prin zonele montane, Moldova, prin estul Munteniei și Dobrogea, cu rafale de 30 – 40 km/h. Odată cu orele prânzului vântul se liniștește și în aceste zone, astfel că vorbim de rafale slabe la nivelul întregii țări, pentru tot restul intervalului de prognoză.

Concluzii:
– Ne așteaptă o zi mohorâtă, cu ceață prin multe zone, iar temperaturile vor nu vor trece decât izolat și pe arii restrânse de 10 – 12 grade.

Dacă dorești prognoze meteo personalizate, te rugăm să accesezi unul din abonamentele disponibile aici:

www.patreon.com/prognozemeteo

iar apoi să ne lași aici o adresă de e-mail unde să îți putem trimite materialele solicitate.

http://prognozemeteo.ro/

Photo by: https://pixabay.com/users/free-photos-242387/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *