prognoze

Prognoză meteo 23 octombrie 2020–mult soare!

Context sinoptic:

– Și pe parcursul zilei de mâine vremea păstrează în continuare caracteristicile zilelor precedente, în condițiile în care nici din punct de vedere sinoptic nu apar modificări. Suntem tot sub influența aceluiași anticiclon, cu centrul baric Otmar poziționat acum în estul bazinului Mării Negre.

Din punct de vedere al circulației, tot pe sector V – E, țara noastră rămâne în sector foarte cald, cu abateri termice la 850 hPa care pot ajunge și la +8 spre +10 grade față de valorile normale ale perioadei.

Temperaturi:

– Temperaturile minime vor pleca de la valori de 6 – 8 grade în cea mai mare parte a țării, cu excepția Orientalilor și a nordului Dobrogei, unde se pot atinge și 10 – 12 grade, în tine ce prin Meridionali, depresiunile Transilvaniei vom avea minime ușor negative, de la –0 spre –2 grade. În restul Transilvaniei, Maramureș, Oltenia și vestul Munteniei ne oprim la 2 – 4 grade.

Maximele vor caracteriza o vreme mai caldă decât ar trebui la această dată, cu valori de 20 – 22, 23 de grade în cea mai mare parte a țării, cu excepția Transilvaniei și Maramureșului, unde ne oprim la 17 – 18 grade. În zonele montane maximele zilei ajung la 14 – 16 grade, cu 9 – 11 grade pe creste.

Nebulozitate:

– Pe parcursul nopții și al dimineții avem condiții de nebulozitate joasă prin NV extrem al Maramureșului.

Ceață:

– Nu avem condiții de ceață mâine la nivelul țării.

Precipitații:

– O nouă zi fără urmă de precipitații.

Vânt:

– Pe parcursul zilei de mâine vântul va prezenta intensificări moderate mai ales în zonele montane, cu rafale de 40 – 50, 55 km/h. În restul țării vom avea parte de un vânt slab toată ziua.

Concluzii:
– Ne așteaptă o nouă zi plăcută, cu mult soare, cu temperaturi mai mari decât normalul perioadei.

Dacă dorești prognoze meteo personalizate, te rugăm să accesezi unul din abonamentele disponibile aici:

www.patreon.com/prognozemeteo

iar apoi să ne lași aici o adresă de e-mail unde să îți putem trimite materialele solicitate.

http://prognozemeteo.ro/

Image by Please do not use my photos show people for commercial use from Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *