prognoze

Prognoză meteo 22 octombrie 2020- zi perfectă de primăvară în plină toamnă!

Context sinoptic:

– Nici ziua de mâine nu aduce schimbări majore din punct de vedere sinoptic, țara noastră rămânând sub influența aceluiași câmp de presiune ridicată, asociat unui anticiclon cu centrul baric Otmar (ajuns acum în Rusia).

Pe o circulație V – E, advecția de aer cald continuă și mâine, iar abaterile termice de la 850 hPa ajung și la +8 grade față de normalul perioadei.

Temperaturi:

– În mare parte din țară minimele nopții care urmează cresc față de nopțile precedente, urmând să vorbim de valori cuprinse între 6 și 8 grade, iar în zona Orientalilor și prin Apuseni, ca urmare a inversiunii termice, valorile minime ar putea urca chiar la 10 – 11 grade. Prin restul zonelor montane, prin Transilvania și Maramureș avem parte de minime ușor negative (-0, –1 grad) sau ușor pozitive (0 – 2 grade) în timp ce pe creste vorbim și de –3, –4 grade.

Maximele continuă să crească în aproape toată țara și ajungem la valori de 20 – 22, 23 de grade, doar prin Oltenia, sud-vestul Munteniei, Transilvania și Maramureș ne oprim la valori de 16 – 18 grade. În zonele montane maximele ajung la 12 – 14 grade, cu 7 – 9 grade pe creste.

Nebulozitate:

– De ceva nebulozitate joasă ar putea avea parte, mâine, pe parcursul dimineții, SV Olteniei. În rest, vorbim de un cer senin la nivelul întregii țări, pe parcursul întregii zile.

Ceață:

– Avem condiții de ceață mâine dimineață prin sudul și SV extrem al Olteniei.

Precipitații:

– O nouă zi fără precipitații.

Vânt:

– Pe timpul nopții avem rafale de vânt de 50 – 60 km/h prin zona Orientalilor pentru ca seara să vorbim de rafale de 50 – 60 km/h doar prin nordul acelorași Orientali. Restul țării are parte, pe tot parcursul zilei, de un vânt slab, liniștit.

Concluzii:
– Ne așteaptă o zi foarte frumoasă de toamnă, cu temperaturi de primăvară.

Dacă dorești prognoze meteo personalizate, te rugăm să accesezi unul din abonamentele disponibile aici:

www.patreon.com/prognozemeteo

iar apoi să ne lași aici o adresă de e-mail unde să îți putem trimite materialele solicitate.

http://prognozemeteo.ro/

Image by Sven Lachmann from Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *