prognoze

Prognoză meteo 22 septembrie 2020–zi perfectă de vară!

Context sinoptic:

– Pe parcursul zilei de mâine țara noastră se află sub influența unui câmp de presiune ridicată, asociată unui anticiclon cu centrul baric Manfred poziționat în estul Europei.

Din punct de vedere al circulației, una pe direcție NV – SE, ziua de mâine aduce o advecție de aer cald, care va duce abaterile termice pozitive la valori de +4, +6 grade față de normal, asta la 850 hPa (1.5 km) altitudine.

Temperaturi:

– Ne așteaptă o noapte în care minimele vor fi cuprinse, în cea mai mare parte a țării, între 8 – 10, 11 grade, cu valori spre 0, –1 grad pe crestele montane, iar prin zonele montane 2 – 4 grade. În zona Munților Banatului vorbim de cele mai ridicate valori ale minimele, de 14 – 16 grade.

Maximele vor avea o distribuție uniformă la nivelul întregii țări, cu valori de la 24 spre 26 de grade, cele mai ridicate temperaturi, de 28 – 29 de grade urmând să le avem prin Banat și Crișana. În zonele montane se vor atinge 20 – 22 de grade, cu 12 – 14 grade pe creste.

Nebulozitate:

– În prima parte a dimineții sunt condiții de nebulozitate joasă prin sudul extrem al Dobrogei. În rest, pe tot parcursul zilei, la nivelul întregii țări, vorbim de un cer senin, fără niciun nor.

Ceață:

– Nu avem condiții de ceață mâine la nivelul țării noastre.

Precipitații:

– Nici urmă de precipitații pe parcursul zilei de mâine.

Vânt:

– Pe parcursul nopții și al dimineții vorbim de un vânt cu intensificări moderate (40 – 50 km/h) mai ales prin zona Munților Banatului, iar odată cu orele amiezii și prin nordul Moldovei, Banat, Dobrogea (rafale de 30 – 40 km/h). Seara și finalul zilei aduc rafale moderate de vânt doar prin zonele montane (40 – 50 km/h).

Concluzii:
– Ne așteaptă o zi perfectă de….vară, în care doar vântul va fi un fenomen meteo de luat în seamă, cu intensificări moderate mai ales prin zonele montane.

Dacă dorești prognoze meteo personalizate, te rugăm să accesezi unul din abonamentele disponibile aici:

www.patreon.com/prognozemeteo

iar apoi să ne lași aici o adresă de e-mail unde să îți putem trimite materialele solicitate.

http://prognozemeteo.ro/ Image by Pepper Mint from Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *