prognoze

Prognoză meteo 17 septembrie 2020 – Dimineață cețoasă în sudul țării!

Context sinoptic:

– Semnele schimbării la nivel sinoptic se văd chiar de mâine, când de zona de vest, nord-vest a țării noastre se poziționează un front rece, care însă se va deplasa la nord, nord-est de țara noastră. Din punct de vedere al presiunii, țara noastră se va afla, pentru moment, tot în zona de acțiune a izobarelor unui câmp de presiune ridicată, asociată unui anticiclon cu centrul baric Manfred poziționat pe NV Europei.

Temperaturi:

– Urmează o noapte cu valori minime cuprinse între 12 – 14 grade în cea mai mare parte a țării, cu valori mai ridicate, spre 16 – 18 grade prin sud-estul extrem al Munteniei, prin Banat, Crișana, Maramureș. În zonele montane temperaturile minime ajung la 8 – 10 grade, cu 4 – 5 grade pe creste.

În schimb, maximele zilei vor caracteriza tot o zi autentică de vară, cu valori care vor ajunge la 28 – 30 de grade, chiar 31 – 32 de grade prin nordul Moldovei, prin Banat și prin sudul extrem al Olteniei. În zonele montane maximele urcă până la 20 – 22 de grade, cu 14 – 15 grade pe creste.

Nebulozitate:

– Pe timpul nopții și în prima parte a dimineții, în sudul, sud-estul Munteniei și sudul Dobrogei vom avea parte de nebulozitate joasă accentuată, cu grad de acoperire de 100%. Pe parcursul după amiezii norii joși rămân prezenți prin Dobrogea, pentru ca, odată cu orele serii și până la finalul zilei, nori joși să pătrundă prin nord și să acopere Maramureșul, nordul Moldovei și al Orientalilor dar și Crișana și nordul Transilvaniei.

Ceață:

– Pe parcursul nopții și al dimineții avem condiții de ceață pe arii extinse din Muntenia, prin sudul Dobrogei, ceață care se va risipi până la orele prânzului. Finalul zilei readuce condiții de ceață prin nordul extrem al Orientalilor.

Precipitații:

– Despre ploi vorbim abia odată cu orele serii, prin nordul Moldovei, nordul Orientalilor.

Vânt:

– Pe timpul nopții avem parte de rafale de vânt de 40 – 50, 55 km/h prin zona Munților Banatului dar și prin Meridionali. Lucrurile se schimbă odată cu sosirea serii, când în Moldova, la început în nordul regiunii, apoi și în centru și sud, dar și prin zonele montane, Banat, Crișana, Maramureș, nordul Transilvaniei vorbim de rafale care ajung și la 50 – 60 km/h.

Concluzii:
– Principalul fenomen al zilei de mâine va fi ceața din sudul țării, pentru ca seara să aducă și ceva ploi, mai ales prin nordul Moldovei, dar și vânt intens.

Dacă dorești prognoze meteo personalizate, te rugăm să accesezi unul din abonamentele disponibile aici:

www.patreon.com/prognozemeteo

iar apoi să ne lași aici o adresă de e-mail unde să îți putem trimite materialele solicitate.

http://prognozemeteo.ro/ Image by Free-Photos from Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *