prognoze

Prognoză meteo 11 septembrie 2020–foarte cald în sud, ploi la munte!

Context sinoptic:

– Nimic ieșit din comun din punct de vedere sinoptic pe parcursul zilei de mâine, țara noastră urmând să fie tot sub influența dorsalei anticiclonului Azoric, cu centrul baric Kevin poziționat chiar în zona țării noastre, ceea ce va aduce o vreme stabilă și fără probleme.

Temperaturi:

– Urmează o noapte caldă în Oltenia, Muntenia, Moldova, zone în care se vor atinge 16 – 18, 19 grade. Pentru restul țării vorbim de minime de 10 – 12, 14 grade.

Maximele zilei ne vorbesc tot de o zi autentică de vară la nivelul întregii țări, cu valori de temperatură cuprinse între 28 – 30, 31 de grade. Valori ușor mai scăzute, de 20 – 22 de grade, vom avea prin Maramureș și zonele montane.

Nebulozitate:

– Pe parcursul nopții și al dimineții avem nebulozitate joasă accentuată prin Moldova, prin zonele montane, iar spre orele dimineții și prin Oltenia, vestul Munteniei. Abia în a doua parte a după amiezii norii din zonele menționate mai sus se mai disipă, rămânând totuși prezenți prin zonele montane (50 – 70%), dar și prin Transilvania (10 – 20%), situație care nu se va mai schimba până la finalul intervalului de prognoză.

Ceață:

– Condiții de ceață vor fi, pe parcursul nopții, prin zona Orientalilor

Precipitații:

– Ploile vor fi prezente, pe parcursul nopții, prin zona Orientalilor, dar condiții de ploi slabe apar spre a doua parte a după amiezii, prin zonele montane.

Vânt:

– Pe parcursul dimineții și al după amiezii avem parte de un vânt moderat prin Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea, unde rafalele pot ajunge și la 30 – 40, 45 km/h.

Concluzii:
– O nouă zi foarte caldă, avem parte de ceva vânt prin sud, sud-est, ploi doar prin zona Orientalilor.

Dacă dorești prognoze meteo personalizate, te rugăm să accesezi unul din abonamentele disponibile aici:

www.patreon.com/prognozemeteo

iar apoi să ne lași aici o adresă de e-mail unde să îți putem trimite materialele solicitate.

http://prognozemeteo.ro/ Image by JamesDeMers from Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *