estimari

Vremea în august–foarte cald și secetă severă!

Iată-ne ajunși în ultima lună de vară, din care am parcurs 5 zile cu o vreme stabilă, caldă, frumoasă. Climatologic vorbind, august este atât cea mai caldă lună a verii cât și cea mai secetoasă, situație care se petrece datorită Anticiclonului Azoric, a cărui dorsală se poziționează ferm pe estul Europei, în timp ce dinspre nordul Africii sau Asia primim porții consistente de advecții de aer cald, foarte cald.

Temperaturi:

Conform ultimelor date primite de la ECWMF, lucrurile nu vor sta deloc diferit nici acum. August 2020 se anunță o lună mult mai caldă decât ar fi normal, cu abateri termice de la 1 spre 2 grade în cea mare parte a țării, doar prin zonele montane urmând să vorbim de valori normale de temperatură.

xx_season-en-313-0_modezseason_2020080100_0_958_295

Precipitații:

– Din punct de vedere al precipitațiilor, veștile nu sunt deloc bune. Se anunță o lună cu secetă extremă, doar prin vestul extrem al Banatului și prin sudul, sud-vestul extrem al Olteniei sunt așteptate precipitații ușor peste normele climatologice ale lunii. Cel mai mare deficit de precipitații îl vom avea în Dobrogea, sudul Moldovei, estul Munteniei, unde nu se așteaptă mai mult de 10 – 15 l/mp în toată luna. Prin Muntenia, Oltenia, restul Moldovei se pot acumula 20 – 30 l/mp, iar prin Transilvania, Banat, Crișana, Maramureș vorbim de 30 – 40, 50 l/mp. Zonele montane vor prim 50 – 60 l/mp de precipitații.

xx_season-en-313-0_modezseason_2020080100_0_958_526

Dacă dorești prognoze meteo personalizate, te rugăm să accesezi unul din abonamentele disponibile aici:

www.patreon.com/prognozemeteo

iar apoi să ne lași aici o adresă de e-mail unde să îți putem trimite materialele solicitate.

http://prognozemeteo.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *