prognoze

Prognoză meteo 02 august 2020–o zi perfectă de vară!

Context sinoptic:

– Din punct de vedere sinoptic, ziua de mâine regăsește țara noastră sub influența unui vast câmp anticiclonic al cărui centru baric Claws se va poziționa fix deasupra țării noastre.

Din punct de vedere al circulației, una pe direcție V – E, rămânem în continuare cu abateri termice negative, de la –1 spre –3, –4 grade. În zona Moldovei se manifestă în continuare un nucleu rece în altitudine.

Temperaturi:

– Urmează o noapte rece prin Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei, regiuni unde minimele nu trec de 10 – 12 grade. Prin dealurile Olteniei, Munteniei, sudul Moldovei avem parte de minime de 12 – 14 grade. Cel mai cald va fi în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, unde vom avea o noapte tropicală, cu minime de 18 – 20, 21 de grade.

În ceea ce privește maximele zilei de mâine, vorbim de valori de la 26 spre 28 de grade în mare parte din țară, cu un vârf de 30 – 31 de grade prin Banat și sud-vestul Olteniei. În zonele montane vorbim de temperaturi la amiază cuprinse între 18 – 20 de grade, cu 12 – 14 grade pe creste.

Nebulozitate:

– Pe timpul nopții avem parte de mulți nori joși prin Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, pentru ca, odată cu orele prânzului cerul să se elibereze de nori în toată țara și să mai avem nebulozitate joasă (acoperire de 30%) doar prin zonele montane, situație care nu se va mai schimba până la finalul zilei.

Ceață:

– Nu avem condiții de ceață mâine la nivelul țării noastre.

Precipitații:

– La începutul nopții avem condiții de ploaie prin sudul Munteniei și nordul Moldovei, dar și prin Orientali. După amiaza aduce condiții izolate de ploi prin zona Meridionalilor.

Vânt:

– Pe parcursul nopții vorbim de un vânt cu rafale de 30 – 40 km/h prin Muntenia, sudul Moldovei, Dobrogea. Pentru restul zilei vorbim de un vânt slab la nivelul întregii țări.

Concluzii:
– Avem parte de o zi plăcută de vară, cu temperaturi care nu vor trece decât pe arii restrânse de 30 de grade, cu mult soare, fără vânt.

Dacă dorești prognoze meteo personalizate, te rugăm să accesezi unul din abonamentele disponibile aici:

www.patreon.com/prognozemeteo

iar apoi să ne lași aici o adresă de e-mail unde să îți putem trimite materialele solicitate.

http://prognozemeteo.ro/ Image by Luidmila Kot from Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *