estimari

#Vremeasăptămânala 27 iulie–02 august 2020–România ia foc la 40 de grade!

Ultima săptămână din iulie și primele zile din august aduc zile caniculare peste România, care va lua foc la temperaturi care pot ajunge, mai ales în intervalul 29 – 31 iulie, și la 40 – 41 de grade.

Luni, 27 iulie:

– Începem ultima săptămână din iulie cu o vreme caniculară prin estul Munteniei, Moldova(zone unde abaterile termice urcă spre +5, +6 grade față de normalul perioadei). Și în restul zonelor țării avem parte de o zi caldă, cu abateri termice pozitive (+1 spre +2, +3 grade), excepție urmând să facă zonele montane, unde vorbim de temperaturi normale sau ușor sub normalul perioadei (-1, –2 grade abateri).

Despre ploi vorbim prin mare parte din țară, cu excepția estului Munteniei, sudul și centrul Moldovei respectiv Dobrogea. Cantitățile căzute în 24 de ore nu vor trece de un 10 – 15, 20 l/mp prin Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, zonele montane iar prin Oltenia, vestul Munteniei, nordul Moldovei ne oprim la 3 – 5 l/mp.

Marți, 28 iulie:

– Vremea continuă să se încălzească, abaterile termice pozitive ajung, la nivelul întregii țări între +3 spre +5 grade față de valorile normale, iar prin estul Munteniei vorbim chiar de abateri termice de +6 spre +8 grade. În zonele montane vom avea valori normale de temperatură.

Ploile vor fi prezente mai ales prin zonele montane (10 – 20 l/mp) și izolat prin Transilvania.

modezwkly_20200802_1200_animation

Miercuri, 29 iulie:

– Începând cu ziua de miercuri România ia foc, abaterile termice ajung la valori de +6 spre +8 grade în bună parte din țară, doar prin Banat, Crișana, Maramureș, și zonele montane vorbim de temperaturi cu 3 – 5 grade mai ridicate decât normalul perioadei.

Ploi răzlețe, nesemnificative, doar prin zonele montane.

Joi, 30 iulie:

– Rămânem sub un aer deosebit de fierbinte, cu abateri termice de la 6 – 8 grade la nivelul întregii țări, iar prin Muntenia și sudul Moldovei chiar valori cu 10 – 11 grade mai mari decât normalul perioadei.

Ploile apar pe arii extinse prin Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, zonele montane și Moldova, cantitățile de precipitații urmând să ajungă la un 10 – 20 l/mp în 24 de ore.

Vineri, 31 iulie:

– Rămânem cu o vreme caniculară, cu abateri termice pozitive extrem (+8 spre +10 grade prin Oltenia, Muntenia, sudul și centrul Moldovei, bună parte din Dobrogea, pentru ca și în restul țării să vorbim de o vreme caldă, dar abaterile termice pozitive se opresc la un +2 spre +3 grade față de normalul perioadei.

Avem parte de ploi prin Moldova (în sudul regiunii chiar importante cantitativ, cu 15 – 20 l/mp), dar și prin Muntenia, Oltenia, Dobrogea, Orientali, Meridionali și sudul Transilvaniei, dar aici fără să vorbim de cantități demne de luat în seamă.

Sâmbătă, 01 august:

– Prima zi a lunii august vine cu o ameliorare din punct de vedere al temperaturilor, cu valori normale prin Banat, Crișana, Maramureș, cu abateri ușor negative prin zonele montane(-1, –2 grade) în timp ce în Transilvania, Moldova, Oltenia, Muntenia și Dobrogea vorbim de temperaturi cu 3 – 5 grade mai mari față de normele perioadei.

Prima zi a lunii august aduce ploi slabe doar prin zonele montane.

Duminică, 02 august:

– Cea de a doua zi a lunii august readuce canicula prin Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei (în aceste zone abaterile termice urcă spre +4, +6 chiar +8 grade în Muntenia). Cald va fi și în restul țării (temperaturi mai mari cu 2 – 3 grade față de normalul perioadei) și doar în zonele montane vom vorbi de temperaturi normale pentru data din calendar.

Despre ploi vorbim, pe arii restrânse, doar în zona Meridionalilor.

modez_20200802_1800_animation

Vorbim de o săptămână cu precipitații deficitare în Oltenia, Muntenia, centrul și nordul Moldovei, Dobrogea și Banat. În zonele montane, Transilvania, Crișana, Maramureș și sudul Moldovei se pot acumula 20 – 30, 40 l/mp.

Dacă dorești prognoze meteo personalizate, te rugăm să accesezi unul din abonamentele disponibile aici:

www.patreon.com/prognozemeteo

iar apoi să ne lași aici o adresă de e-mail unde să îți putem trimite materialele solicitate.

http://prognozemeteo.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *