prognoze

Prognoză meteo 14 iulie 2020–minime negative pe crestele montane!

Context sinoptic:

– Pe parcursul zilei de mâine, din punct de vedere sinoptic, țara noastră se va regăsi sub influența unui câmp de presiune ridicată, asociat dorsalei anticiclonului Azoric, cu centrul baric Yoann poziționat la N de noi. Din punct de vedere al circulației, toată Europa se află sub influența unei mase de aer rece. Iar acest lucru se va păstra și pe parcursul zilei de mâine, în țara noastră abaterile termice negative urmând să fie la –2 spre –4 grade față de valorile normale ale perioadei.

Temperaturi:

– Vorbim de o noapte cu temperaturi modeste prin Transilvania, zonele montane, Maramureș (4 – 6 grade), Banat, Crișana (6 – 8 grade) iar prin Moldova, Muntenia, mare parte din Oltenia și Dobrogea vorbim de minime de până la 12 – 14 grade. Cel mai cald va fi prin sud-vestul extrem al Olteniei, unde se pot atinge 16 – 17 grade, în timp ce pe crestele Meridionalilor vom avea minime negative, de –1, –2 grade.

Maximele zilei de mâine se vor situa între 24 – 26 de grade în cea mai mare parte a țării, cu valori ușor mai scăzute prin zona nordică a Moldovei și prin Transilvania (22 – 23 de grade). În zonele montane maximele nu mai trec de 12 – 14, 15 grade.

Nebulozitate:

– Pe timpul nopții norii joși sunt prezenți prin zonele montane (în nordul Orientalilor avem acoperire de 100%), dar și prin Moldova, Oltenia, Muntenia (în aceste zone vorbim de un grad de acoperire de 30 – 50%. Pe parcursul dimineții vorbim de nori joși tot în zonele menționate mai sus, pentru ca, odată cu orele prânzului, să vorbim de un cer variabil, mai mult senin, la nivelul întregii țări, până la finalul intervalului de prognoză. Excepție vor face zonele montane, unde norii joși vor fi mai prezenți odată cu orele serii.

Ceață:

– Nu avem condiții de ceață mâine la nivelul țării noastre.

Precipitații:

– Pe parcursul nopții avem condiții de ploi prin SV Olteniei iar odată cu orele prânzului ploile își fac simțită prezența prin Munții Banatului, Meridionali, Apuseni. Odată cu apropierea serii ploile apar și prin Orientali, continuând să fie prezente și în celelalte zone montane. Până la finalul intervalului de prognoză ploile, slabe cantitativ, se opresc.

Vânt:

– Vorbim de un vânt slab în cea mai mare parte a țării, pe tot parcursul zilei, excepție urmând să facă Moldova, estul Munteniei și Dobrogea, unde, mai ales pe parcursul după amiezii, putea avea intensificări moderate, rafale de 30 – 40 km/h.

Concluzii:
– Ne așteaptă o zi cu puține ploi, mai ales prin zonele montane, cu temperaturi încă sub normalul perioadei la nivelul întregii țări, noaptea fiind chiar rece prin unele zone.

Dacă dorești prognoze meteo personalizate, te rugăm să accesezi unul din abonamentele disponibile aici:

www.patreon.com/prognozemeteo

iar apoi să ne lași aici o adresă de e-mail unde să îți putem trimite materialele solicitate.

http://prognozemeteo.ro/ Image by James Wheeler from Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *