prognoze

Prognoză meteo 10 iulie 2020–revine canicula!

Context sinoptic:

– Din punct de vedere sinoptic, ziua de mâine, la nivelul țării noastre, am putea să o caracterizăm drept ”liniștea dinaintea furtunii”. În zona țării noastre va acționa un câmp de presiune ridicată, asociat unui anticiclon cu centrul baric Xabi poziționat la E de noi. Nu avem de-a face cu niciun front atmosferic, iar pe o circulație V – E avem parte și de o advecție de aer cald care va duce abaterile termice la valori de +6 spre +8 grade prin Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei, în timp ce în restul țării vorbim de abateri pozitive spre +2, +3 grade.

Temperaturi:

– Noaptea vine cu temperaturi plăcute, de la 12 – 14 grade prin Transilvania, Maramureș, nordul Moldovei, 14 – 16 grade prin centrul și sudul Moldovei, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, pentru ca cele mai ridicate minime să le avem prin Banat și Crișana, unde am putea atinge 18 – 20 de grade. În zonele montane se vor atinge valori minime de 8 – 10 grade.

Maximele zilei vor ajunge, în cea mai mare parte a țării, de 30 – 32 de grade, cu excepția sudului Transilvaniei și a Dobrogei, unde ne oprim la valori de 28 – 29 de grade. Prin zonele montane vorbim de maxime de 24 – 26 de grade, cu 16 – 18 grade pe creste.

Nebulozitate:

– Despre ceva nebulozitate joasă (grad de acoperire de 30 – 50%) vorbim pe parcursul nopții prin Maramureș și nordul Moldovei iar odată cu orele prânzului și prin zonele montane (aici, nebulozitatea persistă până spre finalul intervalului de prognoză). Restul țării are parte de un cer senin pe tot parcursul zilei.

Ceață:

– Nu avem condiții de ceață mâine la nivelul țării noastre.

Precipitații:

– Odată cu orele prânzului apar condiții de ploi prin zonele montane, de scurtă durată.

Vânt:

– Vorbim de un vânt slab la nivelul întregii țări, pe tot parcursul zilei.

Concluzii:
– Avem parte de o zi liniștită, fără fenomene meteo dar cu temperaturi în creștere, aproape de pragul de caniculă.

Dacă dorești prognoze meteo personalizate, te rugăm să accesezi unul din abonamentele disponibile aici:

www.patreon.com/prognozemeteo

iar apoi să ne lași aici o adresă de e-mail unde să îți putem trimite materialele solicitate.

http://prognozemeteo.ro/

Image by Yves Bernardi from Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *