prognoze

Prognoză meteo 02 iulie 2020–caniculă ziua, furtuni puternice seara prin Banat, Crișana!

Context sinoptic:

– Și pe parcursul zilei de mâine, la nivelul țării noastre acționează tot un câmp de presiune ridicată, iar pe o circulație V – E avem în continuare parte de o advecție de aer cald, care va duce abaterile termice la valori de +2, +4 grade față de normalul perioadei. Un front rece se apropie de granița de V a țării noastre, unde se va transforma, spre finalul intervalului, într-o frontoliză rece.

Temperaturi:

– Minimele nopții vor fi cuprinse la nivelul întregii țări între 16 – 18 grade, iar prin Banat, Crișana și estul extrem al Dobrogei se pot atinge și depăși 22 – 24 de grade. În zonele montane vorbim de minime între 10 – 12 grade.

Maximele de mâine vor crește la nivelul întregii țări și se vor situa între 32 – 34, 35 de grade, cu 24 – 25 de grade prin zonele montane, respectiv 18 – 20 de grade pe crestele montane.

Nebulozitate:

– Pe timpul nopții și al dimineții avem condiții de nebulozitate joasă prin zonele montane, estul Munteniei și sudul Moldovei. Pe parcursul după amiezii avem condiții de nebulozitate joasă slabă prin bună parte din țară (10 – 20% grad de acoperire). Orele serii și finalul zilei aduc nori joși  (grad de acoperire de 100%) peste Banat, Crișana, Apuseni, nordul Maramureșului.

Ceață:

– Nu avem condiții de ceață mâine la nivelul țării noastre.

Precipitații:

– Pe parcursul dimineții și spre orele prânzului avem condiții de ploi în vestul extrem al Banatului și Crișanei, iar după prânz și prin Meridionali și Apuseni. Odată cu orele serii, un front de precipitații avansează dinspre Serbia și Ungaria, astfel că vorbim de o linie de furtuni care va afecta Banatul, Crișana, nord – vestul Maramureșului.

Vânt:

– Odată cu orele serii, împreună cu o linie de furtuni care va avansa prin Banat și Crișana, vorbim și de intensificări ale vântului care pot ajunge la rafale de 50 – 60, 70 km/h.

Concluzii:
– Ne așteaptă o nouă zi caniculară, urmată, cel puțin prin Banat și Crișana, de o seară și noapte cu furtuni.

Dacă dorești prognoze meteo personalizate, te rugăm să accesezi unul din abonamentele disponibile aici:

www.patreon.com/prognozemeteo

iar apoi să ne lași aici o adresă de e-mail unde să îți putem trimite materialele solicitate.

http://prognozemeteo.ro/ Image by Jill Wellington from Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *