prognoze

Prognoză meteo 26 iunie 2020–din ce în ce mai mult soare!

Context sinoptic:

– Cea mai mare parte a Europei, deci și România, se află mâine sub influența unui vast câmp anticiclonic, de presiune ridicată, cu centrul baric Utz poziționat deasupra Scandinaviei. La începutul intervalului, un front de ocluziune se poziționează în NV țării noastre, iar pe parcursul zilei, tot pe NV vom avea și o linie de convergență.

Pe o circulație NV – SE, mâine avem parte de abateri termice pozitive în cea mai mare parte a țării (+2 spre +4 grade), cu excepția Munteniei, Olteniei și sudul Dobrogei, unde vorbim de abateri negative (-1 spre –2 grade).

Temperaturi:

– Temperaturile minime se vor situa, în cea mai mare parte a țării, între 14 – 16 grade, cu 12- 14 grade prin zonele montane. În Banat, Crișana, nordul Maramureșului și al Transilvaniei dar și prin Dobrogea minimele nopții vor ajunge la 18 – 20, 21 de grade.

Maximele zilei mai câștigă un grad, două, astfel că mâine se vor atinge, în cea mai mare parte a țării, 30 – 32 de grade, cu valori de 28 – 29 de grade prin nordul Munteniei, al Olteniei, al Moldovei, prin Transilvania, Maramureș și Dobrogea.  În zonele montane se vor atinge 16 – 18 grade, cu 10 – 12 grade pe creste.

Nebulozitate:

– Pe timpul nopții vorbim de nebulozitate joasă accentuată prin zonele montane (grad de acoperire 100%) dar și prin Muntenia, Oltenia, Banat, Crișana, Transilvania (acoperire 30 – 50%), situație care se va păstra și pe parcursul dimineții și în prima parte a după amiezii. Odată cu orele serii cerul se eliberează de nori la nivelul întregii țări.

Ceață:

– Spre dimineață avem condiții izolate de ceață prin sudul extrem al Munteniei.

Precipitații:

– Pe parcursul nopții avem parte de ploi (însoțite și de fenomene convective) prin Munții Banatului, vestul Meridionalilor, iar spre dimineață și prin Apuseni. Odată cu orele prânzului ploile se extind în Banat, Crișana, prin Maramureș, Apuseni, Meridionali, Munții Banatului. Odată cu orele serii ploile se restrâng spre vestul Banatului și nordul extrem al Maramureșului.

Cantitățile de precipitații așteptate mâine se vor apropia de 15 – 20 de l/mp prin Banat, Crișana, iar prin zonele montane vorbim de un 30 – 35 l/mp.

Vânt:

-Vorbim de un vânt care nu va trece de rafale de 20 – 30 km/, doar spre seară, prin Banat, urmând să avem intensificări ale vântului de 40 – 50 km/h.

Concluzii:
– Aria ploilor se restrânge spre vestul țării, temperaturile trec de 30 – 31 de grade, vremea se ameliorează simțitor.

Dacă dorești prognoze meteo personalizate, te rugăm să accesezi unul din abonamentele disponibile aici:

www.patreon.com/prognozemeteo

iar apoi să ne lași aici o adresă de e-mail unde să îți putem trimite materialele solicitate.

http://prognozemeteo.ro/ Image by Mouse23 from Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *