estimari

#Vremeasăptămânală–vară doar în calendar. Ploi în fiecare zi, cald abia la finalul săptămânii!

Începutul calendaristic al verii nu este chiar așa și din punct de vedere meteo, cel puțin în primele sale 3 zile. Avem parte de temperaturi scăzute pentru data din calendar (abia de joi ele cresc și se apropie de normalul perioadei) dar, în schimb, nu scăpăm de ploi în niciuna din zilele primei săptămâni din iunie.

Luni, 01 iunie – Maximele zilei de luni nu trec ce 16 – 18, 19 grade în cea mai mare parte a țării, cu un 21 – 22 de grade în estul Munteniei, sudul Moldovei și Dobrogea. În zonele montane ne oprim la valori de 10 – 12 grade. Ploile vor fi prezente luni prin bună parte din țară, dar cantitățile așteptate nu vor fi importante decât prin nordul Moldovei, Orientali, Meridionali.

Marți, 02 iunie – Aceleași maxime mult sub normalul perioadei și pe parcursul zilei de marți, 16 – 18 grade, cu 20 – 21 de grade prin vestul Banatului și estul Munteniei. Marți, ploile importante cantitativ se mută pe Muntenia, dar și prin estul Transilvaniei, sudul Dobrogei, Maramureș.

Miercuri, 03 iunie – Nicio schimbare, maximele rămân încremenite la 16 – 18, 19 grade, cu 20 – 21 de grade prin vestul extrem al Banatului. În zonele montane, tot valori de 10 – 12 grade. Despre ploi vorbim, la fel ca și în primele două zile ale săptămâni, în bună parte din țară, mai importante cantitativ însă doar prin nordul Moldovei, Maramureș, Orientali.

Joi, 04 iunie – Banatul, Crișana, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și vestul Dobrogei ajung la valori de 22 – 24 de grade, în restul țării urmând să avem maxime tot de 16 – 18 grade (cu 10 – 12 grade în zonele montane). Și ziua de joi vine cu ploi, la fel de extinse, iar cantități mai importante putem avea prin nordul Moldovei, Apuseni, Banat, Crișana.

Vineri, 05 iunie – Încălzirea continuă, temperaturile cresc la nivelul întregii țări și vorbim de maxime de la 24 pre 26, 27 de grade. La munte ajunge la maxime de 16 – 18 grade. Ploile sunt prezente mai ales prin Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, nordul Moldovei.

Sâmbătă, 06 iunie – Mai adăugăm câteva grade la temperaturile maxime și ajungem la 26 – 28, 29 de grade (aceste ultime valori urmând să le întâlnim mai ales prin Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și vestul Dobrogei. Vorbim de ploi mai ales prin Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, zonele montane, nordul Moldovei.

Duminică, 07 iunie – Rămânem cu temperaturi în 26 – 28 de grade, iar prin estul Munteniei chiar spre 29 – 30 de grade. În zonele montane se vor atinge 20 – 22 de grade.  Ziua de duminică vine cu ploi răzlețe, mai ales prin zonele montane, prin nordul Transilvaniei, Maramureș și Oltenia.

La nivelul întregii țări, pentru tot intervalul de prognoză vorbim de cantități totale de precipitații care vor ajunge, în zonele montane, la 60 – 80 l/mp (nordul Orientalilor, Maramureș, Apuseni), respectiv 30 – 50 l/mp prin nordul Moldovei, prin Transilvania, iar prin Banat, Crișana, Muntenia, sudul și centrul Dobrogei vorbim de 20 – 30 l/mp. În restul țării nu trecem de un 5 – 10 l/mp.

Dacă dorești prognoze meteo personalizate, te rugăm să accesezi unul din abonamentele disponibile aici:www.patreon.com/prognozemeteo iar apoi să ne lași aici o adresă de e-mail unde să îți putem trimite materialele solicitate.http://prognozemeteo.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *