prognoze

Prognoză meteo 28 mai 2020–nicio zi fără ploaie!

Context sinoptic:

– Și pe parcursul zilei de mâine, la nivel sinoptic, țara noastră se va afla tot sub influența unui câmp de presiune ridicată, asociat unui anticiclon care are centrul baric Steffen poziționat în zona Marii Britanii. În nordul Mării Negre avem poziționat un centru baric de joasă presiune, în timp ce, din punct de vedere al fronturilor, rămânem departe de raza lor de acțiune, deși o frontoliză rece se apropie de vestul țării noastre.

Din punct de vedere al circulației (NV – SE), rămânem într-un sector rece, cu abateri termice negative ce se vor duce spre –4, –6 grade față de normalul perioadei.

Temperaturi:

– Minimele nopții vor avea valori de la 8 spre 10 grade în cea mai mare parte a țării, cu valori mai scăzute prin zonele montane (4 –6, 7 grade, cu 2 – 4 grade pe creste), iar cele mia ridicate valori ale nopții, spre 12 – 13 grade, le vom avea prin vestul Banatului, sudul și estul Munteniei, Dobrogea și sudul Moldovei.

Nici în ceea ce privește valorile maxime nu avem schimbări radicale, vorbim tot de valorile între 18 – 20, 21 de grade la nivelul întregii țări, cu valori de 10 – 12 grade în zonele montane (4 – 6, 7 grade pe creste).

Nebulozitate:

– Și ziua de mâine ne aduce tot nebulozitate joasă accentuată la nivelul întregii țări, cu puține momente și de cer senin. Abia spre finalul intervalului de prognoză vorbim de un cer senin în bună pate din țară, cu excepția zonelor montane, Transilvaniei și Moldovei.

Ceață:

– Pe parcursul nopții avem condiții de ceață prin zonele montane, apoi, spre dimineață, și prin Crișana, sudul Olteniei, nordul Banatului. Odată cu orele serii, ceața reapare prin Meridionali.

Precipitații:

– Încă de la începutul nopții vorbim de ploi prin zonele montane, Moldova, Oltenia, Dobrogea iar spre dimineață și prin Muntenia și Transilvania. Odată cu orele prânzului ploile cuprind iarăși cea mai mare parte a țării, pot fi torențiale, însoțite de descărcări electrice, vânt cu rafale de 50 – 60 km/h, grindină de mici dimensiuni. Seara și până la finalul zilei rămânem cu ploi prin zonele montane, prin nordul Transilvaniei, Maramureș și Moldova (aici vorbim de ploi pe arii extinse, moderate cantitativ). Pe crestele montane rămânem, în continuare, cu lapoviță și ninsori,

Vânt:

– Odată cu a doua parte a dimineții și pe parcursul după amiezii vorbim de un vânt cu intensificări moderate (rafale de 40 – 50 km/h) prin Moldova, Banat, Crișana, Dobrogea. Seara ne aduce un vânt liniștit la nivelul întregii țări, cu excepția zonelor montane și a nordului Moldovei, unde mai vorbim de intensificări de 40 – 50 km/h.

Concluzii:
– Nici ziua de mâine nu se dezminte de scenariul ultimei săptămâni. Rămânem cu ploi, zgomotoase, dar și cu temperaturi sub normalul perioadei. Soarele, cât poate și el, se mai arată din când în când.

Dacă dorești prognoze meteo personalizate, te rugăm să accesezi unul din abonamentele disponibile aici:www.patreon.com/prognozemeteo iar apoi să ne lași aici o adresă de e-mail unde să îți putem trimite materialele solicitate.http://prognozemeteo.ro/

Image by Steve Buissinne from Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *