prognoze

Prognoză meteo 03 aprilie 2020–se încălzește!

Context sinoptic:

– Și pe parcursul zilei de mâine țara noastră rămâne tot în ziua de acțiune a unui câmp de presiune ridicată, anticiclonic, și, chiar dacă, spre finalul intervalului, la NV de țara noastră se poziționează o frontoliză rece și la SE un front cald, acestea nu ne vor afecta.

Din punct de vedere al circulației, una pe direcție NV – SE, rămânem în același sector rece, cu abateri termice de la –2 spre –4 grade față de normalul perioadei.

Temperaturi:

– Urmează o nouă noapte foarte rece, cu minime negative la nivelul întregii țări (-2 spre –4, –5 grade, iar în zonele  montane chiar –6 spre –8 grade, cu –12 grade pe crestele Meridionalilor. Valori ușor pozitive pot fi posibile prin zonele deluroase (1-2 grade).

În schimba, maximele continuă să crească și ajungem, la nivelul întregii țări, la valori de 12 – 14, 16 grade. În zonele montane avem maxime de 6 – 8, 9 grade, cu –0 – 2 grade pe creste.

Nebulozitate:

– Ceva nebulozitate, dar cu un grad de acoperire care nu trece de un 20 – 30%, am putea avea

Ceață:

– Nu avem condiții de ceață mâine la nivelul țării noastre.

Precipitații:

– O zi fără precipitații mâine la nivelul țării noastre.

Vânt:

– Pe parcursul zilei de mâine vorbim în general de un vânt slab la nivelul întregii țări, cu ușoare intensificări moderate, pe parcursul după amiezii, prin zonele montane, sudul Moldovei și estul Munteniei.

Strat de zăpadă:

– Am ajuns în aprilie, stratul de zăpadă din zonele montane pierde din ce în ce mai mult din grosime (inclusiv mâine, între 3 – 5 cm), astfel că doar pe creste mai vorbim de un strat care să treacă de 15 – 20, 30 de cm.

Concluzii:

– Odată ce trecem de o nouă noapte foarte rece, ziua de mâine se va dovedi una frumoasă, caldă, fără nori, precipitații sau vânt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *