prognoze

Prognoză meteo 20 martie 2020–se încălzește!

Context sinoptic:

– Anticiclonul Ingolf rămâne și mâine prezent la nivelul țării noastre, însemnând un câmp de presiune ridicată (1024 mBa). Frontul rece despre care vorbeam și în prognoza de ieri rămâne în continuare poziționat la N, NV de țara noastră, dar fără a ne afecta.Momentan.

Circulația N – S ne aduce și mâine un aport de aer card, care va duce abaterile termice spre +8 grade față de normalul perioadei.

Temperaturi:

– Noaptea aduce minime negative în zonele montane (-2 spre –4, –5 grade, cu –7, –8 grade pe creste) dar și prin Transilvania și Maramureș (-0 spre –2 grade). În Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia și mare parte din Dobrogea ne oprim la minime cuprinse între 2 – 4, 5 grade. În Moldova ajungem la valori de 6 – 7 grade iar cel mai cald pe timpul nopții va fi în zona de Curbură și sudul Moldovei, acolo unde se vor atinge 8 – 10, 11 grade.

= Încălzirea din ultimele zile continuă și mâine, astfel că maximele ajung la 16 – 18, 19 grade în cea mai mare parte a țării iar prin sudul extrem al Olteniei, prin Muntenia și sudul Banatului putem ajunge și la 20 – 22 de grade.

Nebulozitate:

– Încă de pe timpul nopții norii joși acoperă nordul Moldovei, pentru ca, până la orele prânzului, să vorbim de nebulozitate joasă în toată Moldova, cu grad de acoperire de la 50 – 70%. După amiaza vorbim de nori joși și prin estul Munteniei, Dobrogea, Apuseni (acoperire de 50 – 70 %) pentru ca, seara și până la finalul intervalului, singura modificare să fie prin nordul Moldovei, unde gradul de acoperire cu nori joși ajunge la 100%.

Ceață:

– Nu avem condiții de ceață mâine la nivelul țării noastre.

Precipitații:

– Despre ploi slabe vorbim spre orele amiezii și la finalul zilei, prin nordul extrem al Moldovei.

Vânt:

– Pe timpul nopții avem parte de rafale moderate ale vântului prin zona de Curbură (40 – 50 km/h) iar odată cu a doua parte a dimineții și prin estul Munteniei, sudul Moldovei și Dobrogea. Seara și până la finalul zilei vorbim de un vânt slab la nivelul întregii țări.

Strat de zăpadă:

– Și pe parcursul zilei de mâine stratul de zăpadă din zonele montane continuă să scadă, pierzând și 2 – 5 cm/24h.

Concluzii:

– Avem parte de o nouă zi de liniște, în care singura schimbare importantă este dată de temperaturile în creștere, temperaturi care pot ajunge și la 22 de grade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *