prognoze

Prognoză meteo 19 martie 2020 – liniștea dinaintea unei schimbări majore!

Context sinoptic:

– Cea mai mare parte a Europei se va afla mâine în zona de influență a unui vast câmp anticiclonic, cu ventrul baric Ingolf poziționat fix pe țara noastră. Din punct de vedere al fronturilor, la N, NV de țara noastră se poziționează un front rece foarte extins, dar care, cel puțin momentan, nu ne va afecta pe noi.

– Pe o circulație N – S, ziua de mâine aduce în țara noastră o masă de aer mai caldă, care va duce abaterile termice pozitive, la 850 hPa, la +4 spre +6 grade față de normalul perioadei.

Temperaturi:

– Urmează o nouă noapte cu temperaturi negative la nivelul întregii țări, cu valori de la –0 spre –2, –4 grade. Prin zonele deluroase ale Moldovei, Munteniei, dar și Crișana putem avea parte de minime ușor pozitive, spre +2 grade.

Maximele continuă să crească la nivelul întregii țări, astfel că vorbim de maxime de 14 – 16, 17 grade în toate regiunile. Valori ușor mai scăzute vor fi în zonele montane (8 – 10, 11 grade, cu 4 – 6 grade pe creste).

Nebulozitate:

– Pe timpul dimineții și până spre orele serii avem parte de o ușoară nebulozitate joasă ce coboară dinspre Moldova spre sud-estul Munteniei și Dobrogea, dar cu un grad de acoperire care nu va trece de un 10 – 15%.

Ceață:

– Nu avem condiții de ceață la nivelul țării noastre pe parcursul zilei de mâine.

Precipitații:

– Nu vom avea parte de precipitații mâine în țara noastră.

Vânt:

– Intensificări moderate de vânt (40 – 50 km/h) vom avea mai ales prin zona Meridionalilor, pe parcursul după amiezii. În restul țării vorbim de un vânt slab pe tot parcursul zilei.

Strat de zăpadă:

– Și pe parcursul zilei de mâine stratul de zăpadă din zonele montane continuă să piardă din cm (între 2 – 5 cm).

Concluzii:

– O zi liniștită, plăcută, fără fenomene meteo deosebite. Una de care să ne bucurăm, dar stând acasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *