prognoze

Prognoză meteo 26 noiembrie 2019–vreme normală pentru sfârșitul lui noiembrie!

Context sinoptic:

– Din punct de vedere sinoptic, ziua de mâine aduce la nivelul țării noastre un câmp de presiune ridicată, asociată anticiclonului Quincy. În același timp, în bazinul Mării Negre se va afla un centru baric de joasă presiune, alături de care vine și un front de ocluziune.

Din punct de vedere al circulației, ziua de mâine aduce o ușoară ameliorare, cu valori normal sau abateri ușor pozitiv (+1, +2 grade) în toată țara.

Temperaturi:

– Noaptea vine cu temperaturi negative în zona Meridionalilor (-1 spre –3 grade), în timp ce în restul țării ne oprim la valori de la 2 s pre 4, 6 grade. Temperaturi mai ridicate vor fi posibile în Oltenia și sudul Dobrogei, unde se pot atinge și 8 – 10 grade.

Maximele zilei rămân la valori scăzute (4-6 grade) prin zonele montane, dar și montane dar și în Moldova, estul Munteniei și Dobrogea, în timp ce în restul țării ajungem la maxime de 7 – 9, 10 grade, posibil chiar 12 grade în zona Banatului.

Nebulozitate:

– Pe timpul nopții doar Banatul, Crișana, Maramureșul, Transilvania și zonele montane din aceste regiuni vor avea parte de un cer variabil spre senin. După amiaza cerul se mai eliberează de nori și prin Moldova și Muntenia. Seara și până la finalul zilei norii joși revin în mare parte din țară.

Ceață:

– Încă de la începutul nopții ceața este prezentă în zonele montane și prin Moldova, pentru ca, până dimineața, ceața să apară și prin Transilvania, estul Banatului și Crișanei. După amiaza aduce condiții de ceață prin Dobrogea și nordul Orientalilor, pentru ca seara să revină în zonele montane, Transilvania, Banat și Crișana.

Precipitații:

– La începutul nopții avem parte de ploi prin Munții Banatului, pentru ca, odată cu orele dimineții, un front de ploi să pătrundă prin sudul țării, prin Teleorman, Olt, Giurgiu. Până la orele prânzului vom avea ploi și prin județul Constanța, dar și prin Dolj. Până la finalul zilei ploile rămân prezente doar prin zona județelor Călărași, Constanța, Tulcea.

Vânt:

– Vorbim de un vânt slab la nivelul întregii țări, pe tot parcursul zilei. Excepție fac Muntenia, pe timpul nopții, când putem atinge rafale de 40 – 50 km/h, iar după amiaza și seara Dobrogea, tot cu rafale de 40 – 50 km/h. O notă specială pentru Marea Neagră, care va fi foarte agitată, cu intensificări ale vântului care pot ajunge și la 80 – 90 km/h.

Concluzii:

– Aria precipitațiilor se restrânge, temperaturile se situează la normalul datei din calendar. Nu lipsește nici ceața din peisaj iar în sud cerul rămâne acoperit de nori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *