prognoze

Prognoză meteo 22 octombrie 2019 – se mai ascunde soarele prin Moldova, Muntenia, Dobrogea!

Context sinoptic:

– Ziua de mâine regăsește cea mai mare parte a Europei, inclusiv România, sub influența unui imens câmp de presiune ridicată, asociat anticiclonului Majla, care se va întinde din Atlantic până în Rusia, după o frumoasă joncțiune cu anticiclonul deja cantonat de o bună perioadă pe estul Europei. La nivel de fronturi, zona țării noastre nu se va afla în zona de interes a niciunuia.

Din punct de vedere al circulației nu avem schimbări, rămânem cu abateri termice pozitive ce trec de +8, +10 grade față de normalul perioadei.

Temperaturi:

– Minimele nopții se vor situa, la nivelul întregii țări, la valori de 8 – 10, 12 grade (12 grade urmând să avem prin Banat, Crișana, estul Munteniei, Dobrogea și Moldova). Pe crestele montane vorbim de minime de 3 – 5 grade.

Maximele zilei nu mai trec de un 14 – 15 grade prin Moldova, Dobrogea, în timp ce în bună parte din Muntenia (est, sud-est) se opresc la un 17 – 18 grade (la fel ca în zonele montane). În Oltenia, Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș se vor atinge 20 – 22, 23 de grade.

Nebulozitate:

– Nici mâine nu scăpăm de nebulozitatea joasă, pe care o regăsim tot în Moldova, Dobrogea, sudul și estul Munteniei. Singura schimbare față de ultimele zile este că, de data aceasta, norii joși rămân cantonați pe cer pe tot parcursul zilei.

Ceață:

– Ceața va fi și ea prezentă, încă de la începutul nopții și până la orele prânzului, tot prin Moldova, Dobrogea, Muntenia, dar condiții de ceață vor fi și prin zonele montane, respectiv Transilvania. La finalul zilei ceața reapare prin Moldova și zonele montane.

Precipitații:

– Nu avem nici mâine parte de precipitații la nivelul țării noastre.

Vânt:

– Vânt slab pe tot parcursul zilei, la nivelul întregii țări.

Concluzii:

– Ziua de mâine nu aduce modificări semnificative, singurele elemente de noutate fiind temperaturile mai scăzute din Moldova, Dobrogea, Muntenia, regiuni unde vremea va fi mai mult mohorâtă, cu ceață pe timpul nopții și dimineții.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *