prognoze

Prognoză meteo 14 octombrie 2019–vreme de vară de Sfânta Parascheva!

Context sinoptic:

– Nicio schimbare din punct de vedere sinoptic, rămânem sub influența unui câmp de presiune ridicată, asociată anticiclonului Lisbeth. Nici urmă de fronturi prin apropierea țării noastre.

Din punct de vedere al circulației, ziua de mâine va reprezenta vârful abaterilor termice pozitive ale acestei săptămâni, cu peste 8 – 10 grade peste normalul perioadei.

Temperaturi:

– Urmează o noapte cu temperaturi minime cuprinse între 6 – 8, 10 grade la nivelul întreii țări, posibil puțin mai ridicate prin Dobrogea și Munții Banatului (spre 12 grade). În zona depresionară a Transilvaniei și prin zonele montane nu trecem de 1 – 3, 4 grade, în timp ce pe crestele montane putem ajunge chiar la valori negative de –1 spre –2, –3 grade.

Maximele zilei vor ajunge la 22 – 24, 25 de grade în cea mai mare parte a țării, iar în sudul Munteniei și al Olteniei chiar spre 26, 27 de grade. În Moldova, Crișana, Maramureș, Dobrogea ne oprim la maxime de 18 – 20, 21 de grade, iar în zonele montane temperaturile urcă chiar la 17 – 19, 20 de grade.

Nebulozitate:

– Dimineața și până spre orele prânzului avem parte de ceva nebulozitate joasă în sudul și centrul Moldovei (grad de acoperire de 75 – 100%), pentru ca, odată cu orele prânzului și până la finalul zilei să avem parte de un cer senin la nivelul întregii țări.

Ceață:

– Încă din timpul nopții ceața pune stăpânire pe sudul Moldovei (Vrancea, Galați), pentru ca la orele dimineții să regăsim condiții de ceață pe arii extinse și în Vaslui, Bacău, Iași, dar și prin sudul județului Constanța, sudul județelor Buzău și Prahova, prin Tulcea și zona montană a județelor Sibiu, Brașov și Covasna. Odată cu orele prânzului ceața se va risipi din toate zonele.

Precipitații:

– Nu avem condiții de precipitații pe parcursul zilei de mâine, la nivelul întregii țări.

Vânt:

– Avem parte de un vânt slab pe tot parcursul zilei, la nivelul întregii țări.

Concluzii:

– Iată-ne ajunși aproape la jumătatea toamnei și vorbim tot de o vreme foarte caldă pentru perioada din calendar, fără precipitații, fără fenomene meteo deosebite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *