prognoze

Prognoză meteo 13 septembrie 2019–vară în mijlocul toamnei!

Context sinoptic:

– Ziua de mâine, din punct de vedere sinoptic, rămâne sub acțiunea vastului câmp anticiclonic azoric, cu depresiunea Friederike ca vârf de lance. Din punct de vedere al fronturilor, la finalul intervalului de prognoză, la NV de țara noastră se va poziționa un front rece. Pe o circulație NV – SE, mâine continuăm să ne aflăm în sector cald, dar, spre finalul intervalului, de granița NV a țării noastre se apropie o masă de aer rece, care ne va  afecta pe parcursul weekend-ului.

Temperaturi:

– Minimele nopții pleacă de la valori de 8 – 10, 11 grade în zonele montane (cu 3 – 5, 6 grade pe creste), 10 – 12, 13 grade în Transilvania, Maramureș și zonele deluroase, respectiv 14 – 16, 18 grade pentru Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova.

Maximele nu suferă modificări față de zilele precedente, se vor atinge tot 18 – 20, 21 de grade în zonele montane, 26 – 28, 30 de grade pentru restul țării, cu un posibil plus pe sud-estul Munteniei, sudul Moldovei, unde se pot atinge 31 – 32 de grade.

Nebulozitate:

– Despre nebulozitate joasă vorbim mâine doar odată cu a doua parte a după amiezii, prin zonele montane, iar la finalul zilei și prin nordul Moldovei, cu un grad de acoperire între 50 – 70%.

Ceață:

– O nouă zi în care nu bifăm condiții de ceață.

Precipitații:

– Din păcate, veștile proaste în ceea ce privește precipitațiile, mai bine zis, lipsa lor, continuă și mâine.

Vânt:

– Vântul prinde un pic de putere, după amiaza, mai ales prin Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea (rafale de 40 – 50 km/h) pentru ca odată cu orele serii să revenim la un vânt slab la nivelul întregii țări.

Concluzii:

– VIneri, 13, nu va fi în mod clar o zi cu ghinion din punct de vedere meteo Avem, practic, o nouă zi de vară în mijlocul toamnei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *