prognoze

Prognoză meteo 11 septembrie 2019–vreme plăcută de toamnă!

Context sinoptic:

– Urmează o zi în care, din punct de vedere sinoptic, nu avem foarte mult de povestit: țara noastră se va afla în zona unui câmp de presiune ridicată, venit dinspre Rusia, iar în zilele următoare Anticiclonul Azoric, prin centrul baric Friederike, se va extinse în cea mai mare parte a Europei. În ceea ce privește fronturile atmosferice, la începutul intervalului de prognoză vom avea, la nord de țara noastră, un front rece, care va fi foarte repede împins spre nordul extrem. Din punct de vedere al circulației rămânem, până spre finalul săptămânii, în sector cald, iar abaterile termice de mâine vor fi de la +1 spre +4 grade (în V, NV).

Temperaturi:

– Minimele nopții vor fi cuprinse, la nivelul întregii țări, la valori de 12 – 14, 16 grade, cu 8 – 10, 12 grade în zonele montane. Valori mai ridicate, spre 18 – 19 grade, se pot atinge în sud-estul Munteniei și Dobrogea.

Temperaturile maxime vor fi în continuare cuprinse între 26 – 28, 30 de grade în cea mai mare parte a țării, cu excepția sud-estului Munteniei și sudului Moldovei (unde se pot atinge 31 – 32 de grade), respectiv zonele montane, acolo unde nu trecem de 16 – 18, 20 de grade.

Nebulozitate:

– Pe parcursul nopții norii joși vor fi prezenți prin zonele montane, Dobrogea și prin nordul Transilvaniei, pentru ca dimineața să avem nebulozitate joasă accentuată în Muntenia, sudul Moldovei, apoi și prin Oltenia, Meridionali și izolat, cu acoperire sub 30%, prin Banat. Finalul zilei mai aduce nori  joși doar prin zonele montane.

Ceață:

– Nu avem condiții de ceață mâine în țara noastră.

Precipitații:

– Nu vom avea parte nici de precipitații mâine, la nivelul întregii țări.

Vânt:

– Avem parte, pe timpul nopții și dimineții, de un vânt slab. După amiaza, în schimb, avem un vânt cu rafale moderate (40 – 50 km/h) în Oltenia, Muntenia și Dobrogea. Seara revenim la un vânt slab la nivelul întregii țări.

Concluzii:

– O zi absolut banală din punct de vedere meteo. Banală, dar frumoasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *