prognoze

Vremea în weekendul 11–12 septembrie 2021

Persistența unui câmp de presiune ridicată peste bună parte din Europa, câmp de presiune asociat unui anticiclon cu centrul barici poziționat deasupra Rusiei, dar și o advecție de aer cald pe circulație NE – SE ne promit un weekend cu vreme perfectă, fără precipitații și cu temperaturi care vor ajunge la valori specifice mai degrabă unui final de vară.

Vremea pe litoral:

– Ziua de sâmbătă aduce pe litoral temperaturi maxime în jurul a 25 – 26 de grade, în timp ce apa mării va avea în jurul a 22 de grade. Duminică mă câștigăm un grad în plus la maxime, astfel că ne apropiem de valori spre 27 de grade. Aceeași evoluție o vor avea și minimele, de la 14 – 15 grade sâmbătă dimineața la 16 – 17 grade pe parcursul zilei de duminică. Ploile vor lipsi din peisajul meteo al acestor zile de weekend.

Vremea la munte:

– Începutul de toamnă se simte mult mai bine în regiunile montane, unde, chiar dacă vorbim tot de o vreme plăcută, cu mult soare, temperaturile maxime nu trec de valori de 20 – 21 de grade atât sâmbătă, cât și duminică. Pentru cei care vor alege să urce pe crestele montane, aici valorile diurne de temperatură se opresc la 14 – 15 grade. Nopțile la munte ne vor duce deja cu gândul că nici iarna nu este foarte departe. 7 – 8 grade în majoritatea masivelor montane, cu doar 3 –4 grade pe creste.

Condiții de ploi slabe și de scurtă durată am putea avea pe parcursul după amiezii de sâmbătă mai ales prin zona Meridionalilor, în timp ce duminică dimineața ar putea aduce ceață prin depresiunile Transilvaniei, iar după amiaza din nou ploi slabe prin majoritatea masivelor, ploi care ar putea fi însoțite și de descărcări electrice.

Vremea în București:

– Urmează un weekend cu vreme de vară autentică în capitală, cu maxime care sâmbătă ajung la 28 de grade, duminică la 29 de grade, în timp ce minimele se vor situa la valori de 14 – 15 grade. Soare din belșug, nici urmă de precipitații și un vânt care abia va adia.

Dacă dorești prognoze meteo personalizate, te rugăm să accesezi unul din abonamentele disponibile aici:
www.patreon.com/prognozemeteo
iar apoi să ne lași aici o adresă de e-mail unde să îți putem trimite materialele solicitate.
http://prognozemeteo.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *