prognoze

Prognoză meteo 03 septembrie 2021–zi plăcută de toamnă!

Context sinoptic:

– Ziua de mâine aduce în țara noastră o vreme care va fi influențată de persistența unui câmp de presiune ridicată, asociat unui vast areal anticiclonic care domină bună parte din Europa, cu centri barici Gaya I (poziționat pe Marea Britanie) și Gaya 2 care se va centra în zona țării noastre. În același timp, estul și nord-estul Europei se regăsesc sub acțiunea unui nucleu depresionar (Philipp) care va aduce multe precipitații prin Rusia, Ucraina, Scandinavia.

Din punct de vedere al circulației maselor de aer avem parte de o ameliorare, care se vede prin abaterile de la 850 hPa (1.5 km altitudine) care nu mai coboară sub –1, –2 grade față de normalul perioadei.

Temperaturi:

– Ne așteaptă o noapte cu temperaturi care cu greu vor mai ajunge spre 12 – 13 grade doar prin sudul extrem al Olteniei, Munteniei și pe litoral, în timp ce în restul țării minimele se opresc la 8 – 9, 10 grade. La munte va fi și mai rece, cu minime de 2 – 4 grade, iar pe creste putem avea parte de valori negative, de –1, –2 grade.

În ceea ce privește maximele zilei, acestea pleacă de la valori de 17 – 18 grade prin Transilvania, Maramureș, nordul și centrul Moldovei, 20 – 22 de grade prin Banat, Crișana, mare pare din Oltenia, Muntenia și Dobrogea, pentru ca cele mai ridicate valori ale zilei să le avem prin sudul extrem al Olteniei și Munteniei, 24 – 25 de grade.

Nebulozitate:

–  Ne așteaptă o zi cu un cer variabil mai mult senin în cea mai mare parte a țării, cu excepția zonelor montane și Moldovei, unde, mai ales pe timpul nopții și în prima parte a zilei avem parte de un cer acoperit de nori joși persistenți.

Ceață:

– Nu avem condiții de ceață decât pe arii izolate, mai ales prin nordul Orientalilor.

Precipitații:

– Pe timpul nopții avem ceva condiții de ploaie prin zona Orientalilor

Vânt:

– Pe timpul nopții mai avem parte de rafale de vânt moderate prin zonele montane, sudul Moldovei, Dobrogea (40 – 50 km/h)  pentru ca, pentru restul intervalului de prognoză să vorbim de un vânt cu rafale de 20 – 30, 35 de km/h la nivelul întregii țări.

Concluzii:
– Ne așteaptă o zi de toamnă liniștită, cu temperaturi apropiate de ceea ce presupun mediile perioadei și fără fenomene meteo care să strice din bucuria că vine weekendul.

Dacă dorești prognoze meteo personalizate, te rugăm să accesezi unul din abonamentele disponibile aici:

www.patreon.com/prognozemeteo

iar apoi să ne lași aici o adresă de e-mail unde să îți putem trimite materialele solicitate.

http://prognozemeteo.ro/

Imagine de Rudy and Peter Skitterians de la Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *