prognoze

Prognoză meteo 04 iunie 2021–vreme în ameliorare!

Context sinoptic:

– După multe zile cu instabilitate, ziua de mâine vine cu o pauză și o vreme destul de liniștită, acest lucru datorându-se poziționării țării noastre în zona de acțiune a dorsalei unui vast câmp de presiune ridicată, anticiclonic, cu centrul baric Waltraud poziționat în zona Scandinaviei.

Din punct de vedere al circulației maselor de aer nu avem, momentan, modificări importante, ne vom poziționa tot în sector rece, sub o masă de aer polar care va duce abaterile termice negative și la –4, –6  grade sub normalul perioadei.

Temperaturi:

– Ne așteaptă o noapte în care cele mai ridicate valori de temperatură le vom avea prin Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, unde minimele pot ajunge la 12 – 14, 15 grade. În restul țării nu trecem de 8 – 10 grade, cu 2 – 4 grade pe creste.

Maximele zilei vor ajunge la 22 – 24 de grade în cea mai mare parte a țării, excepția urmând să fie Banatul și Crișana unde am putea să atingem și 26, 27 de grade. Prin zonele montane avem parte de 14 – 16 grade, cu 8 – 10 grade pe creste.

Nebulozitate:

– Pe timpul nopții nebulozitatea joasă va fi accentuată prin Oltenia, zonele montane, nordul Moldovei, în timp ce prin restul țării avem parte de un cer variabil. Despre cer variabil vorbim și pe tot parcursul zilei, la nivelul întregii țări, cu specificația că, odată cu orele serii vom avea un cer variabil dar mai mult spre senin.

Ceață:

– Condiții izolate de ceață mai ales prin zona Meridionalilor, pe timpul nopții.

Precipitații:

– Noaptea și dimineața avem condiții de ploaie prin zonele montane, izolat prin Muntenia, Oltenia, iar odată cu orele prânzului prin zonele montane, Oltenia, Muntenia, nordul Transilvaniei

Vânt:

– Începând cu orele prânzului avem parte de un vânt activ prin zona Moldovei, estul Munteniei, Dobrogea, regiuni unde se pot atinge, la rafală, și 40 – 50, 55 km/h. Odată cu orele serii avem parte de un vânt liniștit la nivelul întregii țări.

Concluzii:
– Chiar dacă și ziua de mâine mai aduce ploi, vânt, nori și temperaturi încă sub normalul perioadei în bună parte din țară, putem vorbi totuși de o ameliorare față de ceea ce am avut la începutul săptămânii. Să ne bucurăm de această zi.

Dacă dorești prognoze meteo personalizate, te rugăm să accesezi unul din abonamentele disponibile aici:

www.patreon.com/prognozemeteo

iar apoi să ne lași aici o adresă de e-mail unde să îți putem trimite materialele solicitate.

http://prognozemeteo.ro/

Image by Kanenori from Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *