prognoze

Prognoză meteo 25 aprilie 2021–frig și ploi de Florii! Așa să fie și de Paște?

Context sinoptic:

Bună parte din Europa, de la Arhipelagul Britanic și până în zona Mării Negre este dominată de un câmp de presiune ridicată asociată dorsalei unui anticiclon cu centrul baric Sandra poziționat în zona Marii Britanii.

Din punct de vedere al circulației ziua de mâine aduce tot o masă de aer un pic mia rece decât normalul perioadei (pe o direcție de deplasare NV – SE) cu abateri ușor negative (-0 spre –2 grade)

Temperaturi:

– Prin Banat, sudul Crișanei, Transilvania, nordul Moldovei și zonele montane vorbim de o noapte foarte rece pentru data din calendar, cu valori minime în jurul a 0 grade sau chiar sub 0 grade (mai ales prin zonele montane, unde se ating –2, –4 grade, cu –5, –7 grade pe creste). În restul țării minimele urcă la 3 – 5, 6 grade, cu un 6 – 8 grade posibile prin sudul Moldovei și NE Munteniei.

În ceea ce privește maximele zilei, acestea sunt cuprinse, la nivelul întregii țări, între 16 – 18 grade, cu un posibil 19 – 20 de grade prin SV extrem al Olteniei și Banat. În zonele montane cele mai ridicate valori diurne ajung la 10 – 12 grade, cu 4 – 6 grade pe creste.

Nebulozitate:

– Pe parcursul nopții norii joși sunt prezenți pe cerul Munteniei, Moldovei, prin Dobrogea și Oltenia dar și prin Maramureș și sudul Transilvaniei (aici cu un grad de acoperire de până în 30 – 50%). Pe timpul zilei, la nivelul întregii țări avem parte de un cer variabil, cu nori destul de prezenți pe cerul țării, pentru ca odată cu orele serii cerul Crișanei, Maramureșului, nordului Moldovei, nordului Transilvaniei dar și prin Muntenia să se acopere cu nori joși consistenți.

Ceață:

– Condiții de ceață apar, la primele ore ale dimineții, prin nordul Munteniei

Precipitații:

– Noaptea ar putea veni cu ploi prin Moldova, pentru ca, până la orele prânzului ploile să se extindă și prin nordul Munteniei, Olteniei și zonele montane. După amiaza aduce precipitații (ploi) prin nordul Moldovei, Maramureș, Crișana, Banat, nordul Transilvaniei iar prin nordul Orientalilor și pe crestele Apusenilor avem parte de lapoviță și ninsori.

Vânt:

– Odată cu orele după amiezii vorbim de un vânt cu rafale moderate (30 – 35 km/h) în bună parte din țară, iar seara, prin nordul Moldovei, Crișana, Apuseni și vestul Transilvaniei am putea avea rafale de 50 – 60 km/h.

Concluzii:
– În tradiția populară se spune că așa cum este vremea de Florii așa va fi și de Paște. Dacă este să ne luăm după cum se prezintă ziua de mâine, cu ploi prin multe zone, cu o noapte foarte rece, cu ninsori în zonele montane, veștile nu sunt chiar cele mai bune.

Dacă dorești prognoze meteo personalizate, te rugăm să accesezi unul din abonamentele disponibile aici:

www.patreon.com/prognozemeteo

iar apoi să ne lași aici o adresă de e-mail unde să îți putem trimite materialele solicitate.

http://prognozemeteo.ro/

Image by photosforyou from Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *