prognoze

Prognoză meteo 20 aprilie 2021–ploi și iarăși ploi!

Context sinoptic:

– Un nucleu depresionar cu centrul baric Yatin poziționat în NE bazinului Mării Negre va influența vremea din zona țării noastre printr-un talveg extins spre zona de E a României.

Pe parcursul zilei vom avea în zona de S, SV a țării și influența unui front de ocluziune, iar circulația maselor de aer, vom continua să ne aflăm tot în sector rece, cu abateri negative la 850 hPa (1.5 km altitudine) care vor ajunge la –4 grade sub normalul perioadei.

Temperaturi:

– Minimele nopții vor fi cuprinse, la nivelul întregii țări, între 6 – 8, 9 grade, în timp ce prin zonele montane avem parte de valori negative, de la –0 spre –2, –3 grade.

Nici maximele zilei nu vor avea variații mari de la o regiune la alta, astfel că vorbim de temperaturi cuprinse între 12 – 14, 15 grade, iar prin zonele montane se ating 7 – 9 grade, cu valori ușor negative (-0, –1 grad) pe creste.

Nebulozitate:

– Abia începând cu orele serii cerul se mai eliberează de nori (ajungem la un grad de acoperire spre 35 – 50%) prin Oltenia și Moldova. În restul zilei vorbim de un cer permanent acoperit de nori la nivelul întregii țări.

Ceață:

– Pe timpul nopții și dimineața avem condiții de ceață prin zonele montane și prin nordul Crișanei.

Precipitații:

– Noapte aduce ploi prin Oltenia, Muntenia, sudul Dobrogei dar și prin Moldova. În zonele montane avem parte de ploi, lapoviță și ninsori. Odată cu orele prânzului avem parte de ploi în cea mai mare parte a țării, iar în zonele montane continuă lapovița și ninsorile.

Prin zonele montane, sudul Olteniei și al Munteniei se pot acumula și 15 – 20 l/mp.

Vânt:

– Vântul va sufla slab până la moderat (20 – 30 km/h la rafală) pe tot parcursul zilei, la nivelul întregii țări.

Concluzii:
– Ziua de mâine stă sub semnul ploilor, la nivelul întregii țări, mai importante cantitativ prin sudul țării. Temperaturile caracterizează, încă, o vreme rece pentru data din calendar.

Dacă dorești prognoze meteo personalizate, te rugăm să accesezi unul din abonamentele disponibile aici:

www.patreon.com/prognozemeteo

iar apoi să ne lași aici o adresă de e-mail unde să îți putem trimite materialele solicitate.

http://prognozemeteo.ro/

Image by Khusen Rustamov from Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *