prognoze

Prognoză meteo 11 aprilie 2021–iarnă noaptea, primăvară ziua!

Context sinoptic:

– Și pe parcursul zilei de mâine avem parte la nivelul țării noastre tot de un câmp de presiune ridicată, asociat unui anticiclon cu centru baric Peggy care persistă în prezența sa în bazinul Mării Negre.

Din punct de vedere al circulației, în vestul, nordul și centrul țării avem parte de avansul unei mase de aer cald, care duce abaterile termice la valori pozitive (+2, +3 peste valorile normale) în timp ce în sud și sud-est rămânem cu abateri ușor negative (-1 spre –2 grade).

Temperaturi:

– Ne așteaptă o nouă noapte rece, cu minime negative, de la –0 spre –2, –3 grade, în timp ce prin zonele montane vorbim de temperaturi minime care coboară spre –4, –6 grade. De temperaturi ceva mai bune au parte Banatul și Crișana, unde valorile nocturne urcă spre 3 – 5 grade.

Maximele zilei mai câștigă un grad, două, și ajungem astfel la valori de 16 – 18 grade la nivelul întregii țări, în timp ce în zonele montane se ating 10 – 12 grade, cu 2 – 4 grade pe creste.

Nebulozitate:

– Pe parcursul zilei avem parte de nori joși doar prin zonele montane (cu grad de acoperire de maxim 20 – 30%), iar l finalul intervalului de prognoză nebulozitatea joasă își face apariția prin vestul extrem al Banatului.

Ceață:

– Nu avem condiții de ceață mâine la nivelul țării noastre.

Precipitații:

– Ne bucurăm de o nouă zi fără precipitații.

Vânt:

– Odată cu orele prânzului, prin nordul Moldovei, prin Banat și zonele montane avem parte de intensificări moderate de vânt, cu rafale de 30 – 40 km/h, iar spre finalul zilei rămânem cu aceste intensificări moderate doar prin zona Munților Banatului și Meridionali (30 – 40, 45 km/h).

Concluzii:
– Încheiem săptămâna cu o vreme perfectă. Temperaturi din ce în ce mai mari, ajungem chiar la 18 grade prin Banat, fără precipitații, vânt sau nori. Soarele ne va bucura pe tot parcursul zilei. Singurul inconvenient al zilei va fi reprezentat de temperaturile minime, foarte scăzute, negative în cea mai mare parte a țării.

Dacă dorești prognoze meteo personalizate, te rugăm să accesezi unul din abonamentele disponibile aici:

www.patreon.com/prognozemeteo

iar apoi să ne lași aici o adresă de e-mail unde să îți putem trimite materialele solicitate.

http://prognozemeteo.ro/

Image by zanna-76 from Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *