prognoze

Prognoză meteo 03 aprilie 2021–gata vara din primăvară, vine toamna!

Context sinoptic:

– Și pe parcursul zilei de mâine în zona țării noastre acționează un nucleu depresionar, în timp ce la sud de țara noastră se poziționează un front cald.

Pe o circulație N – S spre țara noastră avansează aer din ce în ce mai rece, care duce abaterile termice la valori chiar cu –6, –8 grade sub ce ar trebui să avem la această dată.

Temperaturi:

– În nordul și centrul Moldovei, prin zonele montane și Maramureș avem parte de minime de 0 și sub 0 grade, spre –2, –3 grade. În restul țării avem parte de valori nocturne de la 6 spre 8, 9 grade, cu 10 – 11 grade prin sud-vestul Olteniei.

Maximele, în schimb, marchează o scădere puternică, astfel că, de la cele 20 – 21 de grade din zilele precedente, nu mai ajungem decât prin sudul extrem al Olteniei, Munteniei și prin Dobrogea la 12 – 14 grade, în timp ce în restul țării vorbim de valori de 10 – 12 grade.

Nebulozitate:

– Vorbim de o zi cu foarte puțin soare pe cerul țării, doar prin nordul Moldovei pe timpul nopții și în a doua parte a zilei și seara prin Transilvania fiind posibil să avem parte de un cer variabil.

Ceață:

– Pe timpul nopții și al dimineții avem condiții de ceață mai ales prin zonele montane.

Precipitații:

– Odată cu orele dimineții ploile își fac apariția prin Muntenia, Transilvania, Oltenia, în timp ce prin zonele montane avem parte de lapoviță și ninsori. După amiaza și seara ploile ajung și prin Moldova, Dobrogea, Banat, Crișana, Maramureș și continuă prin Muntenia. Vorbim de ploi moderate cantitativ.

Se pot acumula cantități de 5 – 10 l/mp, iar prin zonele montane, sudul Transilvaniei, Oltenia se pot strânge și 15 l/mp. Ninsorile din zonele montane pot aduce 5 – 10 mm.

Vânt:

– Pe timpul nopții avem parte de un vânt cu rafale de 60 – 70 km/h prin zonele montane, iar prin Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea avem rafale de 40 – 50 km/h. În restul zilei vorbim de un vânt slab spre ușor moderat (rafale de 20 – 30 km/h) la nivelul întregii țări.

Concluzii:
– Se răcește, avem parte de multe ploi, o vreme mohorâtă la acest început de weekend.

Dacă dorești prognoze meteo personalizate, te rugăm să accesezi unul din abonamentele disponibile aici:

www.patreon.com/prognozemeteo

iar apoi să ne lași aici o adresă de e-mail unde să îți putem trimite materialele solicitate.

http://prognozemeteo.ro/ Image by Gerald Friedrich from Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *