prognoze

Prognoză meteo 07 martie 2021– o pauză scurtă între episoade de iarnă!

Context sinoptic:

– După o scurtă răbufnire a iernii pe parcursul zilei de ierni, ultima zi de weekend readuce țara noastră sub influența unui câmp de presiune ridicată, asociat unui anticiclon cu centrul baric Kesja II poziționat la NV de țara noastră.

Fronturile atmosferice rămân la distanță de noi, iar din punct de vedere al circulației atmosferice, una pe direcție NV – SE, rămânem tot într-un sector ușor rece, cu abateri care, la 850 hPa (1.5 km) pot ajunge și la –4 grade față de normalul perioadei.

Temperaturi:

– Urmează o noapte rece la nivelul întregii țări, cu minime negative, de la –3 spre –5, –6 grade, iar prin zonele montane chiar valori de –10, –12 grade. Pe creste minimele coboară și mai mult, spre –15, –16 grade. Un pic mai ”cald” va fi în zona Olteniei, unde ne putem aștepta la valori ușori pozitive, de 1 – 2 grade.

Maximele sunt în creștere ușoară față de ziua precedentă, astfel că vorbim, la nivelul întregii țări, de valori de la 6 spre 8, 9 grade, în timp ce prin Transilvania ne oprim la maxime de 3 –4  grade. În zonele montane vorbim tot de temperaturi negative, de la –1 spre –3 grade, cu –5, –6 grade pe creste.

Nebulozitate:

– Pe timpul nopții vorbim de nebulozitate joasă mai ales prin Muntenia, Oltenia și zonele montane. Odată cu orele după amiezii și până la finalul zilei avem parte de un cer senin la nivelul întregii țări.

Ceață:

– Nu avem condiții de ceață la nivelul țării noastre mâine.

Precipitații:

– Pe timpul nopții mai sunt posibile ninsori prin zonele montane iar dimineața inclusiv prin Oltenia (aici avem condiții și de lapoviță).

Vânt:

– Vorbim de un vânt liniștit până spre orele prânzului, pentru ca, după amiaza, prin Moldova, Dobrogea, Crișana, Muntenia și Orientali să avem rafale moderate, de la 30 spre 40, 45 km/h. Seara și până la finalul zilei mai vorbim doar prin zona Orientalilor de rafale de 40 – 50 km/h.

Concluzii:
– Vremea își revine un pic după episodul scurt de iarnă de sâmbătă, temperaturile reîncep creșterea, precipitațiile dispar din peisaj iar cerul va fi senin, cu mult soare, mare parte din zi. Doar vântul va mai avea mici răbufniri, mai ales prin sud, sud-est.

Dacă dorești prognoze meteo personalizate, te rugăm să accesezi unul din abonamentele disponibile aici:

www.patreon.com/prognozemeteo

iar apoi să ne lași aici o adresă de e-mail unde să îți putem trimite materialele solicitate.

http://prognozemeteo.ro/ Image by _Alicja_ from Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *