prognoze

Prognoză meteo 03 martie 2021–soare, un pic de vânt, temperaturi spre 15 grade!

Context sinoptic:

– Așa cum am menționat și în prognoza săptămânală, acest început de martie stă sub semnul prezenței unui blocaj anticiclonic (cu centrul baric Jacqueline) la nivelul țării noastre, ceea ce înseamnă presiune ridicată cu vreme stabilă, frumoasă.

Pe o circulație NV – SE, țara noastră se va afla într-o zonă cu aer cald, care va duce abaterile termice de la 850 Hpa la +4 spre +6 grade față de normalul perioadei.

Temperaturi:

– Ne așteaptă o noapte cu temperaturi minime modeste, care vor rămâne la valori negative în cea mai mare parte a țării (-2 spre –0 grade), doar prin Moldova, estul Munteniei și Dobrogea urmând să vorbim de valori ușor pozitive, spre 2 grade.

Maximele zilei pleacă de la valori de 6 – 8 grade prin Moldova, Maramureș, Transilvania, estul Munteniei și Dobrogea, ajung la 10 – 12 grade prin restul Munteniei, Crișana, Banat, pentru ca în Oltenia să avem cele mai mari valori de temperatură, de la 14 spre 16 grade.

Nebulozitate:

– Pe timpul nopții și al dimineții avem parte de nebulozitate joasă prin Moldova, estul Munteniei, Dobrogea, dar și prin Maramureș, Transilvania și Orientali. Odată cu orele prânzului și până la finalul zilei vorbim de un cer senin la nivelul întregii țări.

Ceață:

– Pe timpul nopții și al dimineții vorbim de condiții de ceață prin Transilvania și Maramureș

Precipitații:

– Nu avem condiții de precipitații mâine la nivelul țării noastre.

Vânt:

– Pe timpul nopții vorbim de un vânt cu rafale de 60 – 70 km/h prin Meridionali și Orientali în timp ce prin Moldova, estul Munteniei și Dobrogea vom avea rafale de 30 – 40 km/h. Pentru restul zilei vorbim de un vânt liniștit în cea mai mare parte a țării, doar prin zonele montane mai sunt posibile intensificări de 40 – 50 km/h.

Concluzii:
– Ne așteaptă o zi liniștită, cu temperaturi plăcute mai ales prin vest și sud-vest, în timp ce în restul țării vorbim de valori care nu trec de un 10 grade. Vântul va fi și el activ, mai ales în prima parte a zilei, prin Moldova, estul Munteniei, Dobrogea și prin zonele montane.

Dacă dorești prognoze meteo personalizate, te rugăm să accesezi unul din abonamentele disponibile aici:

www.patreon.com/prognozemeteo

iar apoi să ne lași aici o adresă de e-mail unde să îți putem trimite materialele solicitate.

http://prognozemeteo.ro/

Image by S. Hermann & F. Richter from Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *