prognoze

Prognoză meteo 02 februarie 2021–vreme mohorâtă, ceață multă!

Context sinoptic:

– Pe parcursul zilei de mâine în zona țări noastre va acționa un câmp de presiune ridicată, asociat unui anticiclon cu centrul baric Ferdinandea poziționat la NE de țara noastră. La începutul intervalului de prognoză, un front de ocluziune se va poziționa la N de țara noastră și ne va afecta tangențial.

Pe o circulație V – E avem parte de advecție de aer cald, care va duce abaterile termice de la 850 hPa la valori pozitive, de +4 spre +6 grade față de normalul perioadei.

Temperaturi:

– Ne așteptă o noapte cu temperaturi negative prin zonele montane, Moldova, nordul extrem al Dobrogei, regiuni unde vorbim de valori de la –1 spre –3, –4 grade. Pentru restul țării vorbim de minime de la 2 spre 4, 5 grade.

Și în ceea ce privește maximele zilei, cele mai mici valori tot prin zonele montane și Moldova (-0 spre 2, 3 grade), pentru ca în restul țării să urcăm spre 3 – 5, 6 grade.

Nebulozitate:

– Pe parcursul zilei de mâine doar prin zonele montane este posibil să vorbim de un cer variabil spre senin, restul țării urmând să se afle sub stăpânirea norilor joși.

Ceață:

– Pe timpul nopții avem condiții de ceață pe arii extinse din Muntenia, Oltenia, Crișana, Maramureș, nordul Transilvaniei, iar prin sudul Moldovei avem parte de ceață cu depunere de chiciură. Ceața revine odată cu orele serii prin Moldova, Dobrogea, nordul Munteniei și al Olteniei, vestul extrem al Banatului.

Precipitații:

– Noapte avem parte de ploi prin Oltenia, Dobrogea, în timp ce prin zonele montane și prin nordul Moldovei vorbim de lapoviță, ninsori și condiții de depunere a poleiului. Pe parcursul dimineții ploile sunt prezente și prin Crișana, nordul Transilvaniei, pentru ca, odată cu orele amiezii, ploile să apară și prin Maramureș, din nou prin Oltenia, în timp ce prin zonele montane avem parte de lapoviță și depunere de polei.

Vânt:

– Pe parcursul zilei de mâine vântul va prezenta intensificări doar prin zonele montane, unde putem atinge, la rafală, și viteze de 50 – 60 km/h.

Strat de zăpadă:

– Despre strat de zăpadă vorbim prin zonele montane (50 – 60 cm în medie, pe creste și peste 100 de cm), prin nordul și estul extrem al Moldovei și nordul Dobrogei (3 – 5 cm).

Concluzii:
– Ne așteaptă o zi cu vreme mohorâtă, ceață pe arii extinse, ceva precipitații slabe, pe arii restrânse și temperaturi puțin peste normalul perioadei.

Dacă dorești prognoze meteo personalizate, te rugăm să accesezi unul din abonamentele disponibile aici:

www.patreon.com/prognozemeteo

iar apoi să ne lași aici o adresă de e-mail unde să îți putem trimite materialele solicitate.

http://prognozemeteo.ro/ Image by Free-Photos from Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *