prognoze

Prognoză meteo 15 decembrie 2020–ploi slabe prin Moldova!

Context sinoptic:

– Din punct de vedere sinoptic ziua de mâine regăsește țara noastră sub influența unui câmp de presiune ridicată, asociat anticiclonului est-european, cu un centru baric (Yadigar) poziționat la NE de țara  noastră. În continuare ne aflăm pe o circulație atlantică (V – E), care ne menține într-o zonă cu aer cald, cu abateri termice care pot ajunge și la +8, +10 grade față de normal, asta la 850 hPa.

Temperaturi:

– Ne așteaptă o noapte în care valorile minime de temperatură pleacă de la –4, –5 grade prin zonele montane și nu trec de –0, 2 grade în restul țării. Excepție ar putea face Banatul, Crișana și vestul Maramureșului, unde mercurul din termometru ar putea ajunge la 4, 5 grade.

Între aceleași valori se vor situa și temperaturile maxime, care pleacă de la un –2, 0 grade prin nordul Moldovei, Transilvania, Maramureș, zonele montane, 1 – 2 grade prin vestul Munteniei și estul Olteniei, respectiv 4 – 6, 7 grade în restul zonelor.

Nebulozitate:

– Pe timpul nopții, singurele zone din țară care au parte de un cer variabil mai mult senin sunt Oltenia, NV Munteniei și zonele montane., pentru ca, pe parcursul zilei, să se mai elibereze de nori și cerul Transilvaniei, Maramureșului dar și prin estul Banatului și Crișanei.

Ceață:

– Noaptea și dimineața avem condiții de ceață prin Muntenia, zonele montane, nordul Moldovei pentru ca odată cu orele amiezii și până la finalul zilei să vorbim de ceață prin Oltenia, zonele montane, Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș, ceață care ar putea fi însoțită și de depunere de chiciură.

Precipitații:

– Pe parcursul nopții și dimineții sunt condiții de ploi slabe prin nordul Moldovei, prin zonele montane (aici pot și fi ploi care îngheață) dar și prin Transilvania și Maramureș. După amiaza și seara mai vorbim de ploi slabe doar prin zona Moldovei.

Vânt:

– Vorbim de un vânt slab la nivelul întregii țări, pe tot parcursul zilei, cu excepția câtorva ore spre amiază, când prin estul Munteniei și Dobrogei, zone unde putem avea parte de rafale moderate de 30 – 40 km/h.

Strat de zăpadă:

– Despre strat de zăpadă vorbim doar prin zonele montane, dar și aici doar pe crestele Meridionalilor trecem de un 10 – 15 cm.

Concluzii:
– Ne așteaptă o zi fără evenimente meteo majore, cu puține ploi prin Moldova mai ales, ceață pe arii extinse dar și temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei.

Dacă dorești prognoze meteo personalizate, te rugăm să accesezi unul din abonamentele disponibile aici:

www.patreon.com/prognozemeteo

iar apoi să ne lași aici o adresă de e-mail unde să îți putem trimite materialele solicitate.

http://prognozemeteo.ro/ Image by Mylene2401 from Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *