prognoze

Prognoză meteo 03 decembrie 2020–freezing rain inclusiv prin București!

Context sinoptic:

– Pe parcursul zilei de mâine în zona țării noastre va acționa tot un câmp de presiune ridicată, asociată anticiclonului este european, cu centrul baric Xavier poziționat în Rusia.

Din punct de vedere al circulației, masa de aer rece care a staționat deasupra țării noastre zilele trecute este acum înlocuită de o masă de aer cald, care va duce abaterile termice pozitive la valori de +4 spre +6 grade.

Temperaturi:

– Urmează o nouă noapte rece, cu minime care vor pleca de la valori de –0, –2 grade prin Oltenia, Muntenia, Moldova, vestul Dobrogei, nordul Crișanei și Maramureș, în timp ce prin nordul Munteniei, al Olteniei, prin Transilvania și zonele montane vorbim de minime de la –4 spre –6, –7 grade. Prin Banat, nordul și estul extrem al Dobrogei vom avea valori pozitive, de la 1 spre 3 grade.

Temperaturile maxime nu trec de 0 – 2, 3 grade prin Oltenia, Muntenia, Moldova, estul Dobrogei, iar în zonele montane dar și cele deluroase la Moldovei vom avea maxime diurne negative (-0 spre –2 grade). În Banat, Crișana, Maramureș. Transilvania vorbim de cele mai ridicate maxime ale zilei, de 4 – 6 grade.

Nebulozitate:

– Din punct de vedere al nebulozității, România va fi mâine împărțită în două: Banatul, Crișana, Maramureșul, Transilvania și zonele montane au parte de o zi cu mult cer senin și mult soare, în timp ce în Oltenia, Muntenia, Moldova și Dobrogea norii joși persistă pe tot parcursul intervalului de prognoză. Spre finalul zilei nebulozitatea joasă își face simțită prezența și prin Banat, Crișana și Maramureș (grad de acoperire de 50%).

Ceață:

– Pe timpul nopții avem condiții de ceață prin vestul Dobrogei, prin sudul extrem al Olteniei și Munteniei, pentru ca, odată cu orele dimineții, condiții de ceață cu depunere de chiciură să avem și prin restul Munteniei dar și prin Moldova. Seara și finalul zilei readuc ceața prin Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova.

Precipitații:

– Pe timpul nopții avem condiții de ninsori prin Oltenia, prin zonele montane, prin Moldova, în timp ce prin nordul Dobrogei avem ploi. Pe parcursul dimineții, ninsorile din Oltenia se transformă în lapoviță și ploaie care îngheață, ploaie care îngheață urmând să avem și prin Muntenia, inclusiv în zona Bucureștiului. Prin Moldova vor continua ninsorile. Finalul zilei mai aduce ploaie care îngheață prin Orientali și Apuseni.

Vânt:

– Pe timpul nopții și al dimineții avem parte de vânt cu rafale de 40 – 50, 60 km/h prin Meridionali și Munții Banatului, pentru ca, după amiaza, intensificările se extind și prin Apuseni, Maramureș, iar odată cu orele serii și prin Banat

Strat de zăpadă:

– Rămânem cu strat de zăpadă prin estul Munteniei, Dobrogea (3 –5, 7 cm) dar și prin zonele montane (4 – 8 cm).

Concluzii:
– Peste noapte avem parte de ninsori prin Moldova, prin Oltenia, iar pe parcursul zilei vom avea și ”freezing rain” (ploaie care îngheață) inclusiv în zona Bucureștiului.

Dacă dorești prognoze meteo personalizate, te rugăm să accesezi unul din abonamentele disponibile aici:

www.patreon.com/prognozemeteo

iar apoi să ne lași aici o adresă de e-mail unde să îți putem trimite materialele solicitate.

http://prognozemeteo.ro/ Image by susanne906 from Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *