prognoze

Prognoză meteo 15 noiembrie 2020–vă este dor de soare? Este prezent la munte!

Context sinoptic:

– Din punct de vedere sinoptic, ziua de mâine va găsi țara noastră sub influența unui câmp de presiune ridicată, asociat unui anticiclon cu centrul baric Scott poziționat fix deasupra țării noastre.

Din punct de vedere al circulației, avem parte de o advecție de aer cald, pe direcție NV – SE, care va duce abaterile termice pozitive la +2, +3 grade în plus față de normalul perioadei, asta la 850 hPa.

Temperaturi:

– Urmează o noapte în care valorile minime se vor apropia de 0 grade sau chiar vor coborî spre valori de –1, –2 grade prin zonele montane, prin Moldova, Banat, Crișana, nordul Munteniei, în timp ce în restul țării ne oprim la valori de 2 – 4, 5 grade.

În ceea ce privește maximele, și ziua de mâine ne va oferi fenomenul de inversiune termică, ceea ce va face ca prin zonele montane, nordul Moldovei, nordul Crișanei, dar și prin estul Dobrogei să ajungem la valori de 8 – 10, 11 grade, în timp ce în restul țării nu trecem de temperaturi cuprinse între 5 – 7, 8 grade.

Pe crestele montane dar și prin nordul Transilvaniei și Maramureș sunt posibile maxime apropiate de pragul de 0 grade.

Nebulozitate:

– Pe timpul nopții și al dimineții vorbim de nebulozitate joasă persistentă la nivelul întregii țări, excepție urmând să facă zonele montane, dar și nordul Munteniei, respectiv vestul Moldovei. Până la finalul zilei, singurele schimbări ar fi cele care aduc un cer mai liber de nori și prin zonele deluroase ale Banatului și Crișanei.

Ceață:

– Ceața va fi din nou prezentă pe arii extinse din Banat, Crișana, zonele montane, Oltenia, Muntenia, Moldova și Dobrogea, zone în care ceața ar putea persista pe tot parcursul zilei, cu mici pauze mai ales după orele prânzului.

Precipitații:

– Pe timpul nopții avem condiții de ploi slabe prin nordul Crișanei, iar seara ploi slabe pot apărea prin estul extrem al Dobrogei.

Vânt:

– Vorbim de o zi cu vânt slab la nivelul întregii țări.

Concluzii:
– Ne așteaptă o nouă zi în care principalul fenomen al zilei va fi ceața. Ceața densă și persistentă, care se va manifesta în bună parte din țară.

Dacă dorești prognoze meteo personalizate, te rugăm să accesezi unul din abonamentele disponibile aici:

www.patreon.com/prognozemeteo

iar apoi să ne lași aici o adresă de e-mail unde să îți putem trimite materialele solicitate.

http://prognozemeteo.ro/

Image by My pictures are CC0. When doing composings: from Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *