prognoze

Prognoză meteo 28 octombrie 2020–toamnă mohorâtă prin sud și est!

Context sinoptic:

– Vremea de mâine de la nivelul țării noastre va fi influențată e prezența unui câmp de presiune ridicată asociat unui anticiclon mobil poziționat în estul extrem al Europei, dar și de poziționarea, la sud de noi, a unei depresiuni.

Din punct de vedere al circulației, una pe direcție V – E, rămânem în continuare într-un sector cald, cu abateri pozitive cuprinse între +2 spre +4 grade față de normal, asta la 850 hPa (1.5 km altitudine).

Temperaturi:

– Noaptea care urmează vine cu valori minime negative în toate zonele montane (de la –0 spre –2, –3 grade), în timp ce în Transilvania, Maramureș vorbim de temperaturi ușor peste 0 grade (2 – 3 grade). În Banat, Crișana, zonele deluroase ale Munteniei și Olteniei se ating 7 – 9 grade, pentru ca cele mai ridicate minime ale nopții să le avem în Oltenia, Muntenia, Moldova și Dobrogea, unde vorbim de valori de 12 – 13 grade.

Distribuția temperaturilor maxime va varia de la o regiune la alta. Astfel, în zonele montane, prin Moldova, prin nordul Munteniei, prin Oltenia nu trecem de un 10 – 12, 13 grade, pentru ca în Dobrogea, Transilvania, Maramureș să urcăm spre 14 – 16 grade. Cele mai ridicate valori ale zilei le vom avea în Banat și Crișana, unde vorbim de maxime de 18 – 20 de grade. Pe crestele montane vorbim de valori de 4 – 5 grade.

Nebulozitate:

– Pe parcursul zilei de mâine, Oltenia, Muntenia, Moldova, Dobrogea și zonele montane aferente acestor regiuni vor fi în permanență acoperite de un plafon consistent de nori joși. Restul țării are parte de un cer senin, cu mult soare.

Ceață:

– Pe timpul nopții și al dimineții ceața este fenomenul meteo pe care îl vom întâlni pe arii extinse din Oltenia, Muntenia, Dobrogea și zonele montane. Seara și la finalul intervalului de prognoză condițiile de ceață reapar prin zonele montane.

Precipitații:

– Pe timpul nopții și al dimineții avem condiții de ploaie slabă prin Moldova, nordul Munteniei, apoi și prin Oltenia. Odată cu orele serii ploile reapar prin Oltenia, prin nordul și centrul Moldovei iar la finalul zilei și în Muntenia.

Vânt:

– Vorbim de un vânt liniștit, pe tot parcursul zilei, la nivelul întregii țări.

Concluzii:
– O zi de toamnă autentică, cu vreme mohorâtă, ceață și ploi prin sudul și estul țării, în timp ce Banatul, Crișana, Maramureșul și Transilvania se bucură de o vreme frumoasă.

Dacă dorești prognoze meteo personalizate, te rugăm să accesezi unul din abonamentele disponibile aici:

www.patreon.com/prognozemeteo

iar apoi să ne lași aici o adresă de e-mail unde să îți putem trimite materialele solicitate.

http://prognozemeteo.ro/ Image by Hans Braxmeier from Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *