prognoze

Prognoză meteo 25 octombrie 2020–ploi multe, temperaturi în scădere!

Context sinoptic:

– O arie depresionară poziționată la S, SE de țara noastră va influența vremea de mâine de la noi, alături de ea urmând să acționeze în zona noastră și un front cald (la începutul intervalului de prognoză) urmat de o frontoliză caldă și la finalul zilei, o linie de convergență poziționată mai ales pe sudul Moldovei. Aportul de umiditate va fi asigurat și de un aer polar maritim cald care se va regăsi în zona noastră.

Din punct de vedere al circulației, una pe direcție NV – SE, rămânem în sector cald, cu abateri termice care pot ajunge la +4, +6 grade, iar în zona Dobrogei chiar spre +10 grade.

Temperaturi:

– Urmează o noapte cu temperaturi plăcute la nivelul întregii țări, cu valori de la 10 spre 12, izolat chiar 14 grade. În zonele montane ne oprim la minime de 8- 9 grade, cu 4 – 6 grade pe creste.

Maximele mai ajung la valori de 16  – 18, izolat 20 de grade doar prin estul Munteniei, sudul Moldovei, Dobrogea, dar și prin Banat și Crișana, pentru ca în restul țării să ne oprim la valori de 12- 14, 15 grade. În zonele montane nu se ating decât temperaturi maxime de 8 – 10 grade, cu 3 – 4 grade pe creste.

Nebulozitate:

– Pe parcursul nopții nebulozitatea joasă este accentuată (grad de acoperire de 100%) în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, zonele montane și vestul Olteniei. Odată cu a doua parte a dimineții și pe parcursul după amiezii cerul se acoperă de nori la nivelul întregii țări, situație care nu se va mai modifica până la finalul zilei.

Ceață:

– Pe timpul nopții avem condiții de ceață prin zonele montane, apoi, spre dimineață, și prin Banat, Transilvania, iar odată cu orele serii condițiile de ceață reapar prin Orientali, Oltenia, izolat prin Dobrogea.

Precipitații:

– Pe timpul nopții ploile sunt prezente prin Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, zonele montane, nordul Moldovei, iar odată cu primele ore ale dimineții ploile ajung și prin Oltenia. În toate regiunile menționate mai sus avem parte de ploi și pe parcursul după amiezii, iar odată cu seara avem condiții de ploaie și prin Muntenia sau nordul Dobrogei.

Cantitățile de precipitații pot ajunge, prin Oltenia, Banat, Crișana, zonele montane și nordul Moldovei și la 15 – 20, 25 de l/mp.

Vânt:

– Vorbim de un vânt slab pe tot parcursul zilei, la nivelul întregii țări, cu excepția zonelor montane, unde se pot atinge, la rafală, și 50 – 60 km/h.

Concluzii:
– Ne așteaptă o zi cu ploi pe arii extinse, soarele va lipsi din peisaj dar în multe zone temperaturile vor rămâne peste valorile caracteristice datei din calendar.

Dacă dorești prognoze meteo personalizate, te rugăm să accesezi unul din abonamentele disponibile aici:

www.patreon.com/prognozemeteo

iar apoi să ne lași aici o adresă de e-mail unde să îți putem trimite materialele solicitate.

http://prognozemeteo.ro/ Image by PublicDomainPictures from Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *