prognoze

Prognoză meteo 20 octombrie 2020–porniți caloriferele, înghețăm de frig la noapte!

Context sinoptic:

– Bună parte din săptămâna pe care am început-o azi o vom petrece sub influența unui câmp de presiune ridicată asociat anticiclonului cu centrul baric Otmar (centru baric poziționat mâine fix deasupra țării noastre). Asta înseamnă o vreme extrem de stabilă, fără fenomene meteo deosebite.

Din punct de vedere al circulației (V – E), bună parte din ziua de mâine o petrecem tot sub influența unei mase de aer reci, careva duce abaterile negative spre valori de –2, –3 grade sub normalul perioadei, dar o masă de aer cald va pătrunde și se va consolida în zilele care urmează.

Temperaturi:

– Noaptea care urmează se anunță deosebit de rece în cea mai mare parte a țării, cu valori minime care vor fi negative în zonele montane, Transilvania, prin nordul Moldovei (-1 spre –2, –3 grade), în timp ce în restul țării nu vor trece de 0 – 2, 3 grade. Valori minime ceva mai ridicate vom avea doar prin Dobrogea (4 – 6, 7 grade).

Maximele zilei pleacă de la valori de 8 – 10 grade prin zonele montane (cu 2 – 4 grade pe creste), 10 – 12 grade prin nordul și centrul Moldovei, prin Transilvania și Maramureș, respectiv 14 – 16 grade în restul țării.

Nebulozitate:

– Pe timpul nopții norii joși sunt prezenți mai ales prin Crișana, Maramureș, nordul Transilvaniei, nordul Moldovei și sudul Dobrogei. Odată cu orele prânzului și pentru tot restul intervalului de prognoză

Ceață:

– Nu avem condiții de ceață mâine la nivelul țării noastre.

Precipitații:

– Precipitațiile lipsesc din peisajul zilei de mâine.

Vânt:

– Avem parte de un vânt slab, liniștit, pe tot parcursul intervalului.

Concluzii:
– După ce trecem de o noapte deosebit de rece, ziua de mâine se va arăta a fi una de toamnă plăcută, fără fenomene meteo deosebite.

Dacă dorești prognoze meteo personalizate, te rugăm să accesezi unul din abonamentele disponibile aici:

www.patreon.com/prognozemeteo

iar apoi să ne lași aici o adresă de e-mail unde să îți putem trimite materialele solicitate.

http://prognozemeteo.ro/

Image by Hans Braxmeier from Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *